Weblog september 2015

BLOG

Onttegeld

© Tegeltotaal

U leest het goed. Ik voel me onttegeld. Een nieuw woord maar iedereen snapt het. Na zo’n lange zomer zonder beurzen mis ik de nieuwe vondsten, de grappige mensen en een klopje op de schouder. Het erbij horen en van alles zien.

Natuurlijk stond ik nog dagelijks op met tegels – een stukje administratie inhalen – artikelen uitwerken en het nazomernummer klaarstomen met de lijst van agenten en merken.

Voorlopig komt hij nog niet op deze site vanwege heel uiteenlopende motieven die mijn onderzoekje opleverde.

Dat heeft geen enkele zin want dan gaan allemaal consumenten me bellen en daar zit ik niet op te wachten.

Wat zou dan nog de reden zijn dat we een abonnement op Tegel Totaal hebben?

Het gaat niemand aan waar ik mee bezig ben, niet op papier en niet via internet.

Als je hem elke dag bijhoudt kan het nuttig zijn, maar daar zie ik jou niet voor aan.

De laatste informant is de meest realistische. Na twee maanden kan ik die lijst niet meer zien en degenen die er per abuis verkeerd in staan, ook niet. Dat had ik dan op internet natuurlijk direct kunnen bijstellen….

Vintage

Gelukkig mag het nu weer helemaal over de producten gaan en na het klaarstomen van nummer 3 stromen er foto’s en uitnodigingen binnen voor de beurs in Bologna. Vintage, hout en ook heel veel hout met vintage. Het woord kennen we slechts een paar jaar maar het schittert aan alle puien en in elke publicatie.

Oude posters, films van ver terug, verpakkingen uit de jaren zestig, nog even en we gaan gewoon weer op sinaasappelkistjes zitten onder de afbeelding van man met sjaal gemaakt door Henri de Toulouse Lautrec. Een een glas wijn erbij want anders is het geen echte vin-tage. Op de Cersaie zullen we deze nostalgische eenvoud overal tegenkomen, ik hoop niet weer pal naast de gouden tegels met Svarovski briljantjes voor de dames uit het Oosten. We wachten nog steeds op de tijd dat ze onze smaak eindelijk sjieker gaan vinden. Zou hun geldschieters behoorlijk wat schelen nietwaar? En hoeven we de stands niet allemaal half te bezoeken, de Westeuropese zijde uiteraard.

Terugkijken

Vanwaar al dat terugkijken? We zijn zo hard vooruit gehold dat we onszelf niet meer kunnen bijhouden. Ik zag deze zomer een kind van hooguit één jaar met een smartphone in de buggy, om maar even een extreme technologische ontwikkeling te noemen. Hij kon er lekker aan sabbelen dus moeder werd met rust gelaten. Mogelijk ook telefonisch, na deze nogal uitgebreide bevochtiging van het toestel.

Terug naar de tegels: groter en dunner en nog meer extra large en ineens wil menigeen weer mozaïek of een metromaatje. Houtlook met een motiefje geeft een knipoog aan dat keramisch parket, zoals vroeger de ingelegde motieven. En in al dat terugblikken zit uiteraard een aanloop verborgen. Voor nog veel verder vooruit dan we nu kunnen bevroeden.

Dat geldt ook voor Tegel Totaal. Nog even genieten van papier en print en wie weet hebben we over een paar jaar louter nog online nieuws. Met telkens een aangepaste lijst, die de mensen dan wat mij betreft zelf mogen bijhouden.

Er is trouwens op dit punt nog een verlaat compliment binnengekomen.

Ik gebruik dagelijks uw lijst met agenten uit 2013. Hij is wat beduimeld en nu vraag ik me af… kan ik ergens een nieuwe krijgen?

Zo dat is de eerste nieuwe abonnee voor volgend jaar. En hij heeft ook nog vijf collega’s!

Renée de Haan


U bevindt zich hier:
pijltje HOME
pijltje Blogs
pijltje Blogs 2015
pijltje Onttegeld
VAKBLAD voor de architect, verwerker en profesionele handel
MENU < terug