Weblog juli 2015

BLOG

Gek

© Tegeltotaal

Even stilte. Pauze. Niet omdat er niets gebeurt maar gewoon pas op de plaats houden en alles op je laten inwerken. Iedereen heeft het ineens echt heel druk in de tegelwereld. Ik ook, maar ik maak me niet druk. Mailtjes om zes uur in de ochtend, bravo! Maar hoe doe je dat privé? Werk is een liefdesrelatie als je echt getrouwd bent met die vervulling. Daarnaast moet er nog wel tijd overblijven voor die echte liefde met dierbaren.

Ik bespeur een vergroeing van mensen die zo bang zijn dat ze die order mislopen of niet serieus worden genomen of gewoon emailgekte…dag en nacht bereikbaar moeten zijn. Dat vraag je toch niet van een mens? Niet eens van een president. Maar ja hoor de tegelboys doen dat. Sorry, ik antwoord morgenvroeg oké? Mailtje van drie uur in de nacht. Of nog op of al op maar zeker doodop!

Beauty

Dankzij al die nijvere bijen is de nieuwe Tegel Totaal Architecten Special in elk geval een beauty geworden. Met als suggestie dat wie er even uit wil, mogelijk bij de Expo een wereldreisje kan maken. Franse kaas, Belgische friet, Hongaarse kleding en dans, Duitse worst en overal muziek. Eigenlijk had ik er drie dagen willen blijven maar de tegelwereld riep me terug. Een delegatie van de Bouwcentergroep wilde graag samen op de foto en en passant konden we de showroom van Floor gres bekijken. Een megazaak waar Hans Bauer met gemak een groot deel van zijn publiek in kwijt kan. Ook even binnengewandeld bij Cotto d’Este om daar te horen dat we eigenlijk onmiddellijk naar de Mont Blanc moeten voor het mooiste uitzicht ever.

Daar zit het geheim waarom alle tegelneuten dit intensieve werk volhouden: fabrieken bezoeken, gezellig dineren in Turkije of Castellón, projecten aanschouwen, het voelt tussendoor als vakantie. Daarover gesproken: We wensen iedereen een heel mooie lange echte vakantie toe. Wel van te voren even intekenen op het consumentenblad Beauty of Tiles 2015. Verkrijgbaar in pakketten van 50 stuks (100 euro). Wij gaan er aan werken… nou ja werken…. Brainstormen, aan de rand van het lokale zwembad. En constateren dat het slecht gevoegd is. Want eens een tegelgek…tja, gekker kan het niet worden.

Renée de Haan


U bevindt zich hier:
pijltje HOME
pijltje Blogs
pijltje Blogs 2015
pijltje Gek
VAKBLAD voor de architect, verwerker en profesionele handel
MENU < terug