Weblog november 2014

BLOG

Linnengoed

© Tegeltotaal

Na de Cersaie ontstaat een stofwolk in het kantoor van opruimen en alle nieuwe informatie rangschikken. Dan pas begint het echte werk, schrijven met een schone lei. De herinnering aan designer Lino Bianco ligt nog vers in het geheugen vanwege zijn inspirerende visie.

Toch nog maar even googlen naar zijn achtergrond: Lino Bianco. Er gebeuren de gekste dingen, van verwijzingen naar wit linnengoed tot uiteindelijk de onthulling: deze bescheiden Italiaan beschikt over een imposant kantoor met projecten wereldwijd en vooral in zijn geboorteland Malta. Heeft hij niets over verteld! Argwanend probeer ik foto’s van de beste man op te diepen en na veel gezoek staat hij daar dan: stijfjes en slanker dan nu, maar ja het kan hem wel zijn…

Caesar, het merk waar hij voor werkt, biedt evenmin soelaas op de site want de designers worden vaak niet genoemd. Maar ja uiteindelijk via LinkedIn volgt er een romantisch portret in zwart-wit met veel schaduw. Is dit dezelfde man? Ha, een mailadres en ik leg hem de vraag voor: Bestaan er twee Lino Bianco’s en is hij nu in Turijn of Malta geboren? I am born in Torino, luidt het heldere antwoord, zonder dieper op de zaak in te gaan.

Je hebt blijkbaar linnengoed en goed linnen en insiders weten dat verschil. Zoals bijna niemand mij meer verwart met de Amsterdamse volkszangeres Renée de Haan. Mijn naam is de meest verbasterde van onze familie trouwens.

In alle gegoogle komt er plotseling een mailtje binnen uit Spanje.

Dear Matthijjs De Haan and Renne Den Haan,

We would love to invite you again for the coming edition of CEVISAMA 2015 that will take part from 9th to 13th February in Valencia. Every edition, more than 80 Media related to the design and architectural world as Frame, Design Boom, Domus, AIT, etc. accept our invitation, helping us to spread the benefits of using Spanish Ceramic Tiles throughout the world.

We are really interested in inviting TEGEL TOTAAL, because we think is the best window to the Dutch as well as the international market.

Compliment

De tikfouten zijn net zo aandoenlijk als de inhoud. Gezien de teruglopende belangstelling uit de vakbranche voor Cevisama zou ik met mijn naamgenoot kunnen zeggen: ‘Vuile huichelaar’, maar dat doe ik niet. Na 20 jaar met heel veel collega’s van overal ter wereld tijdens deze beurs te brainstormen, mag er best een compliment komen. Als het nodig is, schrijven we net zo makkelijk voor een Engels vakblad. De hoofdredacteur daarvan was vorig jaar op sjouw met een Spaanse hoogheid, liet ons kennismaken en meldde: Als zij mij moeten vervangen, weet ik dat inzicht, leesbaarheid en kwaliteit gelijk is.

Genoeg gedraald, Tegel Totaal nummer 4 moet af, met mijn interview met Onze Witte Lino. Zal ik er dit keer Renne Den Haan boven zetten? Lijkt toch of ik er meer de vaart in houd dan ooit.

Renée de Haan


U bevindt zich hier:
HOME
Blogs
Blogs 2014
Linnengoed
VAKBLAD voor de architect, verwerker en profesionele handel
MENU < terug