Weblog december 2014

BLOG

Puzzeltocht

Foto: Marazzi serie Gio Ponti
Foto: Marazzi serie Gio Ponti

De kerst moet nog beginnen en de aanbiedingen rollen op allerlei manieren binnen. Tegelijk beseft een beetje gezond mens met dito verstand dat goede bedrijven op die manier nooit kunnen voortbestaan.

Dus als Tegel Totaal doen we daar niet aan mee. Velen hebben het blad ooit op proef gekregen voor een jaartje … of tien. Anderen hebben allang hun deuren gesloten en soms elders geopend. Die kleurrijke Tegel Totaal ligt inmiddels op de leestafel van een kapper of arts. In het ergste geval vult hij de kattenbak van een nieuwe bewoner.

Na een paar lessen excellent lijsten leren lezen en rangschikken, begin ik te begrijpen dat het onbegonnen werk is om de gang van drukker naar brievenbus te volgen. Op mijn lijst staan namelijk geen telefoonnummers en geen mailadressen. Wij brengen deze periode dus door op kantoor om die gegevens boven tafel te krijgen. Een enkeling helpt ons daar bij door zelf contact te zoeken en veranderde gegevens door te mailen. Diepe dank want dat scheelt me weer een half uur. Site zoeken en vaak niet vinden, contactformulieren invullen, niets terug horen, nog weer invullen, bellen, mailadres proberen…delivery status negatief, het lijkt een puzzeltocht door de tegelwereld. Onderweg kom je van alles tegen, van schitterende showrooms tot onvindbare zetters. Van lovende woorden en direct betalende abonnees tot scheldkanonnades.

Zeurpieten

Zo gaat het in de winkel natuurlijk precies zo: Je hebt dankbare klanten en zeurpieten. Soms kunnen die laatsten juist de eersten worden, zolang je maar rustig blijft en geduldig luistert wat ze precies willen. Dan kunnen die dwarsliggers uiteindelijk heel erg meevallen. Kijk, dat heb ik van u specialisten geleerd!

Als u ons wilt helpen u te vinden, dan kan invullen van het hoofdje abonnement op de site, mijn zoektocht aanzienlijk verkorten. En wat is uw beloning, los van zes dikke tegel totalen voor volgend jaar? Dat u een gratis proefabonnement aan een collega, klant of kennis mag aanbieden. Voor een jaar, althans daar houden we het voorlopig even op.

Samen met uw tegeltotaal gaan we er een krachtig 2015 van maken!

P.S. Tegels in puzzelvorm dat wordt de nieuwe trend: los leggen en telkens opnieuw met andere patronen of eigen logo erop. Een klein keramisch puzzeltje als relatiegeschenk of in het kinderhoekje…. Kijk dat bedenk ik even tussen de vele wachttijden aan de telefoon door!

Renée de Haan


U bevindt zich hier:
HOME
Blogs
Blogs 2014
Puzzeltocht
VAKBLAD voor de architect, verwerker en profesionele handel
MENU < terug