Weblog augustus 2014

BLOG

Anders

Tegel Totaal staat met vier reguliere nummers en een architectenspecial goed op de rails. De ontbrekende schakel bleef de consument. Met Beauty of Tiles hopen we vooral mensen te bereiken die na lezing ineens begrijpen welke creatieve impulsen de tegelwereld biedt.

© Tegeltotaal

Grappig genoeg verliep het hele traject om dit online blad te realiseren langs totaal andere wegen dan ingeschat. Het idee ontstond tijdens een gesprek bij een importeur in Den Haag in verband met de hype aan buitentegels. De financiering echter werd spontaan ingekopt vanuit geheel andere hoeken.

Bijpunten

Zoeken naar een speciale opmaak, bijpunten van teksten, proeflezers die steeds enthousiaster werden en uiteindelijk natuurlijk ook kritiek. Hoe kan het anders bij iets totaal nieuws? Verwachtingspatronen kunnen niet allemaal tegelijk ingelost worden. De een vindt er teveel technische uitleg in staan, voor een ander kan het niet genoeg over afwerking gaan. In de praktijk zal het allemaal weer anders uitpakken. Klanten die in de zaak online over een bepaald onderwerp kunnen lezen, specialisten die het gaan printen en particulieren die het doorsturen naar vrienden, deze Beauty zal na alle commentaar uiteindelijk steeds mooier kunnen worden.

En dan hopen we op het moment dat er geprint gaat worden en er stapels in de winkels liggen, al dan niet gestickerd met het eigen logo. Ook dat blijft onvoorspelbaar qua routing. Verkopen voor een paar euro of weggeven, ieder besluit individueel. Wij zullen de kosten in elk geval goed bewaken om een positieve impuls aan de tegelwereld te geven.

Mix

Het mooiste compliment tot nu toe? Dit is een mix van Tegeltotaal en Alles over (tegel)vloeren, zonder toegevoegde waarde. De laatste bijzin verraadt dat het niet bepaald positief bedoeld wordt. Toch was juist dit exact het uitgangspunt waarmee we begonnen. Twintig jaar nadat we het eerste tegelblad voor de kiosk mochten maken, ingesloten bij wat destijds de Badkamer Studio inhield. Het oogmerk van toen houden we in gedachten: jaarlijks opnieuw verwoorden en verbeelden wat er allemaal mogelijk is met tegels. Met zulke fantastische producten en gepassioneerde specialisten, kunnen wij toch niet anders?

Renée de Haan


U bevindt zich hier:
HOME
Blogs
Blogs 2014
Anders
VAKBLAD voor de architect, verwerker en profesionele handel
MENU < terug