Tegeltotaal 2024 - nr. 1

productnieuws

Horizontaal geplaatst geeft ander cachet 
Horizontaal geplaatst geeft ander cachet
 

Terug naar pure eenvoud met Basic Tones

Villeroy & Boch bedient
de sociale woningmarkt

De nieuwe kleuren goed op een rijtje
De nieuwe kleuren goed op een rijtje

Al enige tijd valt er een terugkeer te zien van de vroegere zogeheten projecttegels in kleine formaten. Uiteraard zijn deze 15 x 15 cm en afgeleiden in witte tinten steevast gebleven in grootkeukens, slagerijen en andere omgevingen waar functionaliteit nummer één staat.

Door David Pronker

De particulier kreeg vooral de wat warmere keramische afwerkingen aangereikt in steeds grotere formaten, ook door Villeroy & Boch. Die series lopen zeker na de recente aanpassingen uitstekend. Toch bleef er plek voor de allersimpelste tegel richting woningcoöperaties en daaruit ontstond Basic Tones.

Uitwisselbaar

Van spannend design is geen sprake, maar wel van een tijdloze functionele toepassing en moderne kleuren. Die is in eerste instantie bedoeld voor woningbouw en renovatie, maar ook in de projectbouw biedt het een adequate oplossing met alle certificaten en antislipwaarden die daarin vereist zijn.
Het nieuwe programma is gebaseerd op zeer uitwisselbare maten, waardoor het ook met andere bestaande series gecombineerd kan worden. Voor renovatie uiterst handig als bij voorbeeld alleen de wand of de vloer vernieuwing behoeft.

Het nieuwe programma is gebaseerd op zeer uitwisselbare maten, waardoor het ook met andere bestaande series ­gecombineerd kan worden
Nieuwe renovatiepakket met contrasterende tinten
Nieuwe renovatiepakket met contrasterende tinten

VilboStonePlus

De basismaat is 15 x 15 cm voor vloer en wand met voor de vloer een traditionele variant in 30 x 30 cm. Deze zijn vervaardigd met het VilboStonePlus porcellanato en antislipwaarde R10B dus geschikt voor alle doeleinden tot buiten aan toe. Daar horen in dezelfde vier kleuren zwart, donkergrijs, lichtgrijs en kleibruin ook wanden bij.

Opties voor wanden

Naast deze acht keuzes in vloeren omvat Basic Tones meer opties voor de wanden, ook op basis van witte klei wat het vooral voor binnen toepasbaar maakt. De vier contrasterende tinten wit en crème zijn er aan toegevoegd in mat en glanzend. De drie formaten 15 x 20, 20 x 25 en 15 x 30 cm kunnen in verticale of horizontale banen geleid worden en uiteraard zijn er allerlei patronen mogelijk.

Van spannend design is geen sprake, maar wel van een tijdloze functionele toepassing en moderne kleuren

Toevoegingen

Binnen dit overzichtelijke gamma horen ook doucheranden en hoekjes en met de toevoeging van VilbostonePlus blijkt het ideaal voor badkamers. Door de beknoptheid aan series kan ook de prijs gunstig gehouden worden.

Milieubewust

De fabrikant meldt er met klem bij dat de productie zelf plaatsvindt volgens de laatste besparingen aan energie en hergebruik van bijvoorbeeld water. Dit aspect van milieubewust denken laat zich direct vertalen in de dikte van de tegels zelf: voor de wand is dat gereduceerd tot 7 mm en bij de vloer tot 9 mm.
De brochures en mappen om dit direct onder de aandacht te brengen van woningcoöperaties, tegelzetters en architecten zullen binnenkort beschikbaar zijn. Kortom, de verkoop van deze nieuwkomer heeft weinig uitleg nodig. ■


U bevindt zich hier:
pijltje HOME
pijltje Een greep uit onze artikelen
pijltje Artikelen uit 2024
pijltje Artikelen uit 2024 - nr. 1
pijltje Villeroy & Boch bedient de sociale woningmarkt
VAKBLAD voor de architect, verwerker en profesionele handel
MENU < terug