Tegeltotaal 2024 - nr. 1

huisbeurs

Baden in goud met strak versneden tegels 
Baden in goud met strak versneden tegels
 

Sublimaties in alle nieuwe series

Steeds meer architecten naar Marazzi

De decors van Art Craft
De decors van Art Craft

In de showroom van Marazzi krijgt agent Nico Koppe het steeds drukker met bezoek van dealers en architecten. Wederom is er gedurende de Tileweek een aparte noviteitenruimte ingericht achter het hoofdgebouw. Deze huisbeurs blijft het hele jaar te bezichtigen.

Door Matthijs Pronker

Met deze aanvulling kan zowel een korte visite als een uitgebreide rondleiding door de grote toonzaal gehouden worden. Dat laatste verdient de voorkeur, want alle opstellingen krijgen geregeld een nieuw aangezicht.

Nico bij zijn favoriete serie Limestone
Nico bij zijn favoriete serie Limestone

Acht nieuwe series

De acht nieuwe series voor 2024 geven een palet weer van hedendaagse toppers in beton, cotto, hout, natuursteen, marmer en handvorm. In alle sectoren heeft Marazzi al jaren bewezen dat er uitgekiende replica’s uit de fabriek komen met telkens bijstellingen in kleuren, formaten en structuren. De kleinere tegels zijn een verrijking van de afgelopen tijd en hierdoor kunnen nog meer fantasievolle combinaties ontstaan. Nico constateert: Voor architecten blijkt het hier een prettige omgeving. Velen vinden de beurs te hectisch en komen alleen naar de showrooms om het nieuws te bekijken. Alles is ruim opgesteld en er kan in alle rust doorgevraagd worden.

Cotto

Opmerkelijk zijn de uitgelezen zes kleurstellingen bij de moderne cotto-vertalingen in een lichte structuur. De formaten van deze serie Slow kunnen oplopen tot 120 x 120 cm en nu aangevuld worden met de traditionele rechthoeken in 5,3 x 30 cm van de serie Artcraft. In deze serie tevens de afmeting 20 x 20 cm in uni-kleuren en vele decors in diverse schakeringen. Het oogt als klei, is gres porcellanato, maar voor de vloer iets minder zwaar belastbaar dan veel andere series.
De bestaande serie Lume is nu in een zeshoek uitgebracht en de zwaar geglazuurde nieuwe serie Luz in 15 x 30 cm heeft tien nieuwe kleuren. De mogelijkheden staan overzichtelijk langs de wand opgesteld.

Cottolook in serie Slow
Cottolook in serie Slow

Vervolmaking

De vloeren Cementum en Lime­stone in 120 x 120 cm hebben een dermate succes dat ze er een decoratieve wandversie bij hebben gekregen in de afmeting 40 x 120 cm en 6 mm dik, met een soft touch: Cementum Wall & Limestone Wall. In keramisch hout staat deze Italiaanse producent altijd hoog op de ranglijst. Het kan altijd nog mooier, zoals in de Vivo-serie met houten planken van 22,5 x 180 cm nu leverbaar in drie formaten en vijf kleuren. De 3D technieken helpen om het hout nog meer structuur te geven en het spel van glans en mat geeft ongekende mogelijkheden. Met die techniek komen ribbels aan de wand, maar ook een goudbrokaat met bloemen dat als Decoro Luxor louter luxe uitstraalt. De zijkanten zijn meegeglazuurd.

Nieuwe houtperfectie in Vivo
Nieuwe houtperfectie in Vivo

Slabs

De grote slabs in 6 en 12 mm zijn behoorlijk uitgebreid met nieuwe tinten. Daar hoort ook een travertin bij met kleuren die op buiten zijn afgestemd. Tevens de populaire marmersoorten Silver Root, Taj Mahal & Patagonia. Spectaculair is de 3D techniek waardoor de adering in de toplaag voelbaar is.
Het Venetiaanse terrazzo uit de collectie Frammento is in twee gradaties verkrijgbaar: micro & macro.

Toonzaal

In de toonzaal zelf weet Nico de gasten direct naar de hoogtepunten te leiden, soms voorspelbaar en dan weer gewaagd voor Noord-Europa. Zoals de kleurschakeringen in hard blauwe marmers of een groene versie met heel forse aders. Vooraan liggen diverse kleuren van Çeppo di Gré op de vloer en een travertinimitatie met Luz aan de wand. Nico wijst: Het mooie is dat de vloer in de witte stukjes iets van de glazuurkleur van de wand krijgt. Dus bij deze groene wordt de spikkel in de vloer ook iets groeniger.
De blikvanger op de bovenverdieping zijn de grote platen in cementlook met twee wastafels uitgevoerd in het subliem nagemaakte marmer in Silver Root. In elke tint is dit een product dat naast de meeste nieuwe series veel bijval kreeg bij alle klanten. ■.

Decoro Luxor als goudbrokaat voor de wand
Decoro Luxor als goudbrokaat voor de wand

U bevindt zich hier:
pijltje HOME
pijltje Een greep uit onze artikelen
pijltje Artikelen uit 2024
pijltje Artikelen uit 2024 - nr. 1
pijltje Steeds meer architecten naar Marazzi
VAKBLAD voor de architect, verwerker en profesionele handel
MENU < terug