Tegeltotaal 2024 - nr. 1

productnieuws

Mooie mix van terrazzo en cementlook in Trio 
Mooie mix van terrazzo en cementlook in Trio
 

Trio nieuwe series zijn veelbelovend

Agrob Buchtal pakt uit
met kleurspecialist

Serie Factory met klassieke patronen in grijs en staalblauw
Serie Factory met klassieke patronen in grijs en staalblauw

De Duitse tegelbedrijven presenteren zich niet meer op de twee internationale beurzen. Met die besparing worden juist bijzondere nieuwe producten voorbereid en gemaakt. Dat geldt zeker voor Agrob Buchtal dat steeds dichter naar interieur design kruipt.

Door David Pronker

Het leidde tot drie nieuwe series die samen met kleurontwerper Peter Zoernack zijn uitgekristalliseerd. Dit levert een geheel op met populair gezegd ‘voor elk wat wils’ in de collecties Strata, Trio en Factory. De grijs- en zandtinten overheersen en sluiten aan bij industriële vormgeving.

Andersoortig

Het Duitse merk Agrob Buchtal staat hoog in aanzien bij de architecten wereldwijd en jarenlang lag het aandachtspunt in de projectsfeer met in de kantlijn speciale voorstellen voor de particulier. De smaak van die laatste klant telt meer mee dan voorheen en daaruit ontstonden de andersoortige series. Deze moeten een brug slaan tussen de professionele inbreng van de architect en de wensen van de particulier die beter geïnformeerd is dan ooit en graag mee wil gaan met de laatste mode.

De patronen zijn bekend maar enkele kleurschakeringen zoals staalblauw brengen er wel nieuw leven in

Trio

Wie de series goed bekijkt, krijgt direct inzage in de huidige kanshebbers om van elke ruimte een soort loft-invulling te maken: veel lichte wanden met cementkleurige vloeren in verschillende afwerkingen. Bijzonder zijn de aparte baanbrekende combinaties van bijvoorbeeld een grijze betonlook voor de vloer die overgaat in een keramische terrazzo in dezelfde kleurschakering in de serie Trio. Hier mogen de wandafwerkingen wel degelijk kleur bevatten en de ontwerper koos daarbij vooral voor niet zoetige pasteltinten.

Speciale traptegels en opstap in Strata
Speciale traptegels en opstap in Strata

Strata

Het voert te ver om alle maten en afwerkingen op te sommen, maar een aantal speerpunten verdienen zeker de aandacht. Zo is binnen de divisie Strata een traptegel geïntroduceerd van 145 cm breed. Het is een goede opstap naar voegloos trappen bekleden, maar eveneens blijkt het een handige aanvulling bij vensterbanken of afwerkingen van haardschouwen.
De tinten van deze serie komen bekend voor: vulkaansteen, lava, steen, quartz en altijd wit als vertrekpunt. Zachte nuances in aardkleuren zitten vervat in leem en kalk.

‘Voor elk wat wils’ in de collecties Trio, STRATA en Factory
De waaier aan bekende neutrale tinten in Strata
De waaier aan bekende neutrale tinten in Strata

Factory

Grotere formaten en decoratieve elementen komen aan bod in de serie Factory. De naam slaat terug op de wereld van beton en staal. De patronen zijn bekend, maar enkele kleurschakeringen zoals staalblauw brengen er wel nieuw leven in. Er kan uitgebreid gespeeld worden met de formaten 30 x 60, 60 x 60,
60 x 120 en 30 x 120 cm. Ook hier horen passende traptegels bij met R10 antislip en A+B stroefheid zodat uitglijden tot het verleden behoort.

Goede samensmelting

De presentatie van de nieuwkomers sluit geheel aan bij de Noordeuropese smaak en behoefte van 2024: niet te saai, gedempte kleuren, met de mode mee, maar niet extravagant. Agrob heeft daar met de ontwerpers duidelijk zeer secuur over nagedacht en een juiste samensmelting gevonden tussen architectonisch ruim denken en de leefwereld van de particulier die tijdloos moet zijn. Dat kan nu nog beter dan tevoren. ■


U bevindt zich hier:
pijltje HOME
pijltje Een greep uit onze artikelen
pijltje Artikelen uit 2024
pijltje Artikelen uit 2024 - nr. 1
pijltje Agrob Buchtal pakt uit met kleurspecialist
VAKBLAD voor de architect, verwerker en profesionele handel
MENU < terug