Tegeltotaal 2023 - nr. 5

opening

Totaal andere frisse binnenkomst
Totaal andere frisse binnenkomst

Inspiratie Centrum in Ede opent met zes stijlen

MBI heeft statement
in tegels waar gemaakt

Blikvangers voor de bezoekers
Blikvangers voor de bezoekers

De sfeer van feestelijkheid blijft hangen in Ede, zelfs nu de open dagen eind november net voorbij zijn. De overname van Gebo groothandel & agenturen door MBI heeft een opwindende verandering teweeg gebracht, geleid door het nieuwe consumentgerichte merk CeraVision.

Door David Pronker

Na een zorgvuldige voorbereidingsfase heeft MBI het merk geïntroduceerd. Bezoekers kunnen nu in de showroom, oftewel Het Inspiratie Centrum, ervaren en zien hoe ruim het uitgekiende aanbod is en hoe er wordt ingespeeld op de actuele trends.

Deze stijlen vormen de kern van de showroom die in niets meer lijkt op wat het was

Zes stijlen

Deze ontwikkeling heeft de creatie van zes onderscheidelijke stijlgroepen tot stand gebracht: Timeless Natural, Playful Colors, Modern Country Living, Industrial Urban, Trendy Chic en Basic Essentials. Deze stijlen vormen de kern van de showroom, die in niets meer lijkt op wat het was. Hier is duidelijk met passie en vertrouwen een heel andere visie neergezet.

Kracht

De kracht van MBI ligt van oorsprong in de unieke betonproducten die al decennia lang in de eigen fabriek worden geproduceerd. De combinatie van keramiek en beton, bekend als GeoCeramica, is een innovatie die het aanbod nog specialer maakt, zo vertelt Commercieel Beleidsmanager Mirjam Rosman.
Als enige in de markt bieden we nu een complete totaaloplossing, waarbij we van ‘buiten naar binnen’ of van ‘binnen naar buiten’ kunnen werken. De transformatie van het Inspiratie Centrum nam een aantal maanden in beslag. Het hele proces moest zeer zorgvuldig worden uitgevoerd: vanaf de eerste schetsen in april, tot de sloopfase in augustus en het betegelen vanaf begin september.

Moodboard-boxen

In het merchandise gedeelte van de showroom kunnen retailers kennismaken met de zes levendige presentaties. Deze moodboard-boxen bieden een volledige beleving bij elke collectie, zodat klanten een duidelijk idee krijgen van de mogelijkheden. Ze kunnen hun favoriete aspecten selecteren en op basis van persoonlijke voorkeuren een weloverwogen keuze maken.

Eigen merk CeraVision helder ingedeeld
Eigen merk CeraVision helder ingedeeld

Uitgebreide studie

De creatie van CeraVision ging gepaard met een uitgebreide studie om combinaties te vinden die klanten zouden aanspreken en inspireren. Een van de meest opmerkelijke aspecten is de mogelijkheid om eigen foto's van de ideale huisinrichting mee te nemen en te ontdekken welke elementen daarbij passen. Voor velen die met ideeën rondlopen maar het lastig vinden om ze te realiseren, kan CeraVision een fantastische hulp zijn. Bij binnenkomst kunnen consumenten met hun gekozen kleurstalen en stofstalen puzzelen om te ontdekken hoe het totaalplaatje eruit zou kunnen zien en welke mogelijkheden er zijn om dat te realiseren.

Naamkeuze

De naamkeuze voor de showroom werd goed overwogen. Aangezien MBI niet rechtstreeks aan consumenten verkoopt, maar hen wel wil laten rondkijken en bij dealers wil laten bestellen, hoorde de term 'Experience' niet helemaal bij het concept. Daarom werd gekozen voor Inspiratie Centrum, wat goed past bij de Nederlandse naam Steenmeesters en een begrijpelijke, niet-Engelstalige term biedt.

Overal hoekjes met zitjes
Overal hoekjes met zitjes

Agenturen

Een opvallende wijziging is de verplaatsing van de ingang, waardoor bezoekers nu binnenkomen bij de Agenturen Imola Ceramica en Casalgrande Padana. Hier zijn ook alle producten verwerkt in aantrekkelijke opstellingen en hebben de agenturen een eigen podium gekregen. Dat biedt erkende dealers van de agenturen ook de mogelijkheid de showroom te gebruiken. En architecten met een voorliefde voor één van de merken kunnen hier gemakkelijk hun keuze maken. De agenturen bevatten naast bovengenoemde merken ook Bathmood by Mirage en Topcer.

Gewaagd

Gewaagd is de serie van Imola, geïnspireerd op dierenhuiden van python- tot luipaardprint met opvallende metallic aders. Een gedurfde keuze die de aandacht trekt en perfect past in locaties als nachtclubs of restaurants. Daarom wordt de bezoeker bij binnenkomst verwelkomd met een nieuwe bar, waar de achterwand de mogelijkheid biedt om te worden vervangen door een andere mooie slab, bijvoorbeeld met een tijgerprint.

Kleurrijke architectenhoek zoals het hoort
Kleurrijke architectenhoek zoals het hoort

Eigen magazine

MBI houdt de drang tot innovatie hoog. Na de introductie van een eigen magazine, waarin het bedrijf en het team achter de schermen worden belicht, zijn de reacties zo positief dat mensen al vragen naar het volgende nummer van het CeraVision-magazine.
Om vervolgens hier rond te kunnen lopen en zelf het verschil te proeven en te ontdekken wat het beste past in smaak of behoeften.

Toekomst

Er worden uiteraard niet alleen tegels getoond, maar ook afwerkingen en voegsoorten. Dat was al sinds jaar en dag aan de orde hier in Ede. Het helpt om de klant dichterbij de praktijk te brengen en cruciale keuzes optimaal vorm te geven. Bij MBI wordt ook na deze realisatie verder doorgedacht over de toekomst. Er zijn ambitieuze marketingplannen in de maak om het geheel zo optimaal mogelijk te benutten en de stijlgroepen helder over te dragen. ■

De GeoCeramica als extra voor buitentoepassingen
De GeoCeramica als extra voor buitentoepassingen
Alle kleuren en stijlen goed op een rijtje
Alle kleuren en stijlen goed op een rijtje

U bevindt zich hier:
pijltje HOME
pijltje Een greep uit onze artikelen
pijltje Artikelen uit 2023
pijltje Artikelen uit 2023 - nr. 5
pijltje MBI heeft statement in tegels waar gemaakt
VAKBLAD voor de architect, verwerker en profesionele handel
MENU < terug