Tegeltotaal 2023 - nr. 5

beurs

Kees Bootsman blij met serie Castone
Kees Bootsman blij met serie Castone

Nieuw meubel maakt creatiever

Decoratieve invullingen bij Rako

Bij het Tsjechische Rako was de Nederlandse bezetting als altijd goed te spreken over de series, maar zeker niet minder over een nieuwe tafel. Judith van Loij en Kees Bootsman demonstreren hoe met dit meubel veel meer losse elementen zelf gecombineerd kunnen worden. Judith: Het vraagt om meer creativiteit van de verkopers, maar dat maakt het vak juist zo leuk.

Banken

De nieuwkomer valt prima te combineren met andere series zoals Plywood. Dit is een variant op multiplex in vier kleuren, waarvan de stro-tint er duidelijk uitspringt. Van de houtseries Cognac en Barique kunnen banken bekleed worden op basis van keramische planken in 60 x 120 cm.

Van de houtseries Cognac en Barique kunnen banken bekleed worden
Van de houtseries Cognac en Barique kunnen banken bekleed worden

Collectie

Overzichtelijke keuzes zijn gerangschikt in de collectie Compila, bestaande uit 12 tinten verdeeld in 3 blokken met telkens 4 opties in wand- en vloerafwerkingen. Bij deze laatste zijn de matte uitvoeringen een goede basis voor de wanden in pasteltinten of dik geglazuurde handvorm. Rako pakt duidelijk uit met meer decoratieve invullingen dan voorheen, tot en met bloemendecors aan toe.

Castone

Van de nieuwe series blijkt Castone een favoriet voor Kees, vooral in grijs-beige. Deze gres porcellanato vloertegel is in R10-B ook geschikt voor blote voeten en leverbaar in vlakke uitvoering of met structuur. De reacties tot nu toe zijn fifty-fifty: particulieren willen reliëf voor het cachet en de projectmarkt kiest liever voor vlak vanwege de onderhoudsvriendelijkheid.
De maten 60 x 60 en 80 x 80 cm zijn verkrijgbaar in gewone dikte en voor buiten in 20 mm. De grotere versies 120 x 120 cm zullen eind 2024 uit de nieuwe fabriek komen, zo weet Kees te melden. ■


U bevindt zich hier:
pijltje HOME
pijltje Een greep uit onze artikelen
pijltje Artikelen uit 2023
pijltje Artikelen uit 2023 - nr. 5
pijltje Decoratieve invullingen bij Rako
VAKBLAD voor de architect, verwerker en profesionele handel
MENU < terug