Tegeltotaal 2023 - nr. 3

showroom

Veel variatie in één ruimte

Geotiles exposeert compact

De Nederlandse contacten van Geotiles met vl.n.r. Henny Veenendaal, Dennis Peters, Jan Overtoom, Patrick Roose en Rolf Haan
De Nederlandse contacten van Geotiles met vl.n.r. Henny Veenendaal, Dennis Peters, Jan Overtoom, Patrick Roose en Rolf Haan

Wat het eerst opvalt bij de showroom van Geotiles is de publieksvriendelijkheid. Geen hekken of hokjes met een portier: je kunt hier zo naar binnen lopen in de grote open ruimte. Geotiles maakt onderdeel uit van de Pamesagroup en de directeur zelf komt hier regelmatig langs om de laatste ontwikkelingen mee te beleven.

Renée de Haan

Geotiles heeft een sterke ­vertegen­woordiging in Nederland via agent Jan Overtoom, Patrick Roose als ambassadeur en groothandel Julius van der Werf die de import begeleidt. De hele bezetting is aanwezig om de nieuwe series te bekijken en de stand van zaken onder de loep te nemen. Daar zit direct de kracht in: een team met perfecte samenwerking.

Publiekvriendelijke showroom
Publiekvriendelijke showroom

Eigen signatuur

Patrick Roose is al decennialang verbonden aan diverse Spaanse merken en kent ook alle ontwikkelingen bij Geotiles. Het is goed voor een maximale productie van 150 miljoen m2 per jaar. Enkele jaren terug heeft Pamesa het bedrijf overgenomen inclusief alle werknemers. Het heeft zijn eigen signatuur behouden.
De 75-jarige directeur Fernando Roig komt nog geregeld langs, waar nodig net als ieder ander met een bouwhelm op en hij controleert van alles. De logistiek, de juiste bevoorrading, voldoende openheid in kantoren, niets gaat aan hem voorbij.

Samenwerking

De durf om de nek uit te steken valt duidelijk te zien in de aanpak van de showroom. Patrick legt uit dat de toonzaal van Geotiles vooral geënt is op de verkoop, dus in een oogopslag het nieuws zien en de combinaties kunnen leggen. De samenwerking met de hoofddealer Julius van der Werf, die al sinds de jaren negentig bestaat, is steeds sterker geworden; dat heeft geleid tot een breed Geotiles assortiment waarvan Van der Werf veel op voorraad heeft. Regelmatig wordt deze showroom vanuit Nederland bezocht omdat er telkens nieuwe series worden uitgebracht.

Entreebalie met marmer bekleed
Entreebalie met marmer bekleed

Binnenkomst

De balie bij binnenkomst is met diverse series bekleed en geeft al direct een indruk dat er een rijke schakering aan varianten in het pakket zit. Luxe uitvoeringen in XL-formaten staan naast de 120 x 60 marmerlook. Rechts van de entree wordt de bezoeker direct naar de houtdivisie getrokken met zeer levendige invullingen en kleuren. In naturel brede planken wordt voorzien met de collectie Xtra die ook in antislip verkrijgbaar is en in een 6,3 mm als Xtra Slim met onder meer de serie Dixie 20x120. Dezelfde slanke versies zijn ook in marmerlook uitgebracht met de kleuren Kale en Luce in 60 x 120 cm Uiteraard betekent de dunnere tegel een goede besparing op transportkosten, zo onderschrijft Jan Overtoom.

Doorkijkjes

Een veelzeggend voorbeeld in toepassing staat er vlakbij: een tafel bekleed met keramisch hout en ingelegd met een andere serie. De vloer van de showroom is voorzien van een rustige betonlook, waardoor speciale doorkijkjes en decoratieve elementen de volle aandacht krijgen. Genoemd mogen worden de zeshoeken in zwart en wit waarmee klassieke en moderne patronen gelegd kunnen worden. In bricks voor de wand wordt voorzien in de serie Terracotta met ongeglazuurde versies in 7,5 x 28 cm. De serie is aangevuld met 15 x 15 cm en onderscheidt zich in levendige vleugen en is tevens leverbaar in pastelblauw met diverse suggesties voor verwerking.

Goed verkoopbaar

Rolf Haan van Julius van der Werf wijst op de goed verkoopbare series voor Nederland. Het gaat in alle gevallen om lichte tinten zoals de leisteenimitatie Borba blanco, een witte marmer Soma blanco en een versie met een gele vleug Aurora gold. Veel succes wordt eveneens verwacht van de grijze natuursteenreplica’s uit de serie Indic in 60x60 en 60x120 cm.

Blikvanger

De blikvanger bij uitstek is Labradorite, een replica van graniet in 120 x 120 gebaseerd op een uitvergrote labrador uit Brazilië dat in deze blauwgroene versie optimaal uitkomt. Het decor lijkt geëtst en het oogt bijna alsof er licht achter zit.
Voor de vloer past nieuwkomer Galio er prima bij. Die wordt gekenmerkt door vleugen van oxydatie in zes tinten, waarin groen en blauw prominent meegenomen zijn met de kleur esmeralda als vondst. Rustiger, maar zeer elegant is de serie Mailini. Hier is sprake van een speciale techniek, zo benadrukt Jan Overtoom: Er is een glittertje meegebakken in het glazuur, waardoor een effect ontstaat van gepolijst en zijdemat. Het oogt luxe maar blijft betaalbaar. Geotiles weet na een paar verhogingen haar prijzen behoorlijk op peil te houden. Ook door meer eigen grondstoffen te gebruiken. Zolang een vierkante meter roltapijt nog duurder is, hoef je de waarde van tegels niet te bewijzen.

De Blikvanger Labradorite
De Blikvanger Labradorite
Een fusion van marmer en beton met een knipoog getoond
Een fusion van marmer en beton met een knipoog getoond

U bevindt zich hier:
pijltje HOME
pijltje Een greep uit onze artikelen
pijltje Artikelen uit 2023
pijltje Artikelen uit 2023 - nr. 3
pijltje Geotiles exposeert compact
VAKBLAD voor de architect, verwerker en profesionele handel
MENU < terug