Tegeltotaal 2023 - nr. 2

showroom

Van bovenaf het ‘huis’ met dak van kunstgras 
Van bovenaf het ‘huis’ met dak van kunstgras
 

Rijke collectie in doordachte presentatie

Toonzaal met allure voor Steulergroep

Het hart van het huis met speeltafel
Het hart van het huis met speeltafel

De nieuwe architectenshowroom van de Steulergroep in Nijkerk ademt een weldadige rust en ruimtelijke beleving uit. De voormalige toonzaal even verderop in Nijkerk was eigenlijk bij de opening zes jaar geleden al aan de krappe kant. Zeker toen bleek hoe druk er ook uit Duitsland gebruik van gemaakt werd, was het tijd voor een stevige stap voorwaarts.

Renée de Haan

Ferry de Ruiter, de manager die Steuler jaren voor Nederland begeleidt, sprak maanden terug enthousiast over het huidige onderkomen. Terecht, want de opbouw onderscheidt zich doordat de kern van de zaal van bovenaf bekeken kan worden. Hier wordt iedereen gastvrij aan de bar ontvangen.

Serie Belfort als haute couture van Missoni
Serie Belfort als haute couture van Missoni

Architect

Op de bovenverdieping staan enkele losse series en is een aparte overlegkamer voorzien van nieuwe producten. Het uitzicht naar de eigenlijke toonzaal krijgt een extra charme vanwege een met kunstgras bedekt middengedeelte, dat als een apart huis in het geheel is opgenomen. Kortom, hier is een architect nauwgezet aan het werk geweest, in de lijn van de groep. Die doordachtheid keert terug in de opstellingen rondom en in het hart. Een deel van de inhoud daarvan heeft de nieuwe maat 35 x 75 cm, die afgestemd is op de bestaande 75 x 75 cm.

Drie mooie tinten in serie Maison
Drie mooie tinten in serie Maison

Galerie

In de galerie om het ‘huis’ heen is een variëteit aan bijzondere producten te bezichtigen. Vooral het merk Steuler heeft een patent op design met allure. Nu alles zo goed staat opgesteld valt die rijkdom extra op. De serie Talo met twee dunne tegels tegen elkaar wordt hier op een handige klaptafel aan beide zijden getoond. In de afdeling platen van 120 x 260 cm en 6 mm dikte is de serie Hygge een nieuwkomer. Die valt niet onder een noemer zoals betonlook maar draagt wel die tinten, voorzien van een licht streep-veegdesign. Op basis van deze platen zijn op het formaat 120 x 260 cm douchewanden vervaardigd onder de noemer Kerbon. Het blijkt een gat in de markt omdat hierin ook verwarming opgenomen kan worden. Naast de 6 mm zijn er tevens een versie met 13 mm en uiteraard in veel decors leverbaar.

Blauw

Op heel veel punten straalt een blauwe versie van een serie je tegemoet, van een bijzondere zeshoek Frame tot Belfort, een kunstwerk in streepjes dat aan de haute couture van Missoni doet denken. Decoratieve bladeren, strepen en heel veel zeshoeken vormen de tegenhanger voor unitegels zoals het zacht gewolkte Maison. In de sector keramische marmers blijft het bij de Steulergroep overwegend mat.

Nieuwe doucheplaten Kerbon ook verwarmd verkrijgbaar
Nieuwe doucheplaten Kerbon ook verwarmd verkrijgbaar

Grohn en Nordceram

Speciale vermelding verdient Evo, een patchwork van licht getinte zeshoekjes in allerlei structuren door elkaar van het merk Grohn. Een tegenhanger vinden we in een combinatie van inspiraties op basis van staalrasters. Uniek in zijn soort en geheel passend bij de vraag naar industrieel design dat met alle neutrale wanden valt te combineren. De serie Pebbles is waarschijnlijk zijn tijd vooruit, want deze loopt nog niet zoals verwacht, zo laat Ferry weten. Dit in tegenstelling tot de terrazzolook die in 8 mm dikte ook buiten kan worden toegepast. Hij heeft antislip R10 en in Nederland wil men R11 dus we kijken wat we kunnen doen.
Van Nordceram valt de natuursteeninspiratie Katan goed bij architecten en particulieren. Deze is leverbaar in 60 x 60 en 60 x 120 cm, met een lichte structuur in vijf tinten.

Serie Evo
Serie Evo

Ingelijst

Het woord galerie wordt geheel waargemaakt door de ingelijste houtvarianten. Een kunstzinnige manier om planken, parketten en stroken een meerwaarde mee te geven. Dat geldt ook voor de schuin naar achter hellende tegels in een wandkast. Ze kunnen er gemakkelijk uitgelicht worden en meegenomen naar de uitnodigende speeltafel in het centrum. Hier liggen alle series op een rij in monsters van 20 x 20 cm die gescand kunnen worden zodat de gegevens op een beeldscherm verschijnen.

Buitentegels

Onder de noemer Zwei Outdoor komen tal van nieuwe 2 cm dikke series goed naar voren. Idaho is in 40 x 80 cm met de natuurlijke structuur een levendige toevoeging voor terrassen en pleinen. Colmar wordt gekenmerkt door rustieke randen, waardoor deze natuursteenvariant een historisch tintje meekrijgt. Het is leverbaar in drie tinten en formaat 60 x 90 cm in zowel 2 als 1 cm dik, zodat ook aan de grote vraag om van binnen naar buiten te tegelen kan worden voldaan. Voor buiten is er via Steuler een nieuwe tegeldrager leverbaar die het los leggen in een grindbed nog eenvoudiger maakt. ■

Nieuwe buitentegel Colmar met natuurlijke randen
Nieuwe buitentegel Colmar met natuurlijke randen

U bevindt zich hier:
pijltje HOME
pijltje Een greep uit onze artikelen
pijltje Artikelen uit 2023
pijltje Artikelen uit 2023 - nr. 2
pijltje Toonzaal met allure voor Steulergroep
VAKBLAD voor de architect, verwerker en profesionele handel
MENU < terug