Tegeltotaal 2023 - nr. 2

nieuws

Terras met keramisch hout uit serie Oakpark Outdoor
Terras met keramisch hout uit serie Oakpark Outdoor

Overzicht in buitentegels
bij Villeroy & Boch Fliesen

Alle actuele buitentegelseries van Villeroy & Boch Fliesen vallen onder een apart assortiment: Vilbogarden. Daarmee vervalt het gamma Outdoor en is het gehele assortiment verruimd en direct herkenbaar. Het is niet louter een vorm van catagoriseren om de keuze te vergemakkelijken maar wel degelijk zijn er behoorlijke uitbreidingen in de decors voor buitentegels.

Opgang met My Earth Outdoor
Opgang met My Earth Outdoor

Gres Porcellanato

De samenstelling van Vilbogarden is gebaseerd op gres porcellanato en daarmee uitermate geschikt onder alle weersomstandigheden. Villeroy & Boch Fliesen heeft meerdere series onder de noemer Vilbostone uitgebracht die zowel binnen als buiten toegepast kunnen worden, met voor buiten de 2 cm versie. Daarmee zijn alle mogelijke discussies over doortegelen van binnen naar buiten ondervangen. De collecties zijn daarop geselecteerd, dus vooral hout, beton en natuursteen. Hiermee kunnen balkons en terrassen worden afgewerkt, maar ook carports, inritten en buitenkeukens. Vilbogarden heeft in 2 cm de gerectificeerde versies, waardoor tegels strak tegen elkaar verwerkt kunnen worden. Met een antislip van R11/B is veiligheid gewaarborgd.

Formaten

Met de oppervlaktebehandeling VilbostonePlus wordt minder vuil aangetrokken en is impregneren niet nodig. De formaten zijn afhankelijk van het type serie. In grote lijn zijn de tegels van Vilbogarden verkrijgbaar in 60 x 60 cm, 80 x 80 cm, 40 x 80 cm en voor houten planken in 40 x 120 cm. Voor aparte onderdelen zoals traptreden en hoekoplossingen kan maatwerk verzorgd worden in de gekozen serie.
De meeste decors zijn niet van het oorspronkelijke te onderscheiden, behalve dat ze er na jaren precies zo uitzien als bij de aanschaf, iets dat vooral bij echt hout niet het geval is. ■


U bevindt zich hier:
pijltje HOME
pijltje Een greep uit onze artikelen
pijltje Artikelen uit 2023
pijltje Artikelen uit 2023 - nr. 2
pijltje Overzicht in buitentegels bij Villeroy & Boch Fliesen
VAKBLAD voor de architect, verwerker en profesionele handel
MENU < terug