Tegeltotaal 2023 - nr. 2

Thema Buitentegels

Buitentuin MBI altijd geopend voor bezoek 
Buitentuin MBI altijd geopend voor bezoek
 

Tuintegels centraal bij dealerdagen MBI

Nieuwe Italiaanse decors voor Geoceramica

Fleur Fasbender licht Geoproarte toe
Fleur Fasbender licht Geoproarte toe

MBI bouwde de afgelopen jaren vooral naamsbekendheid op met onder meer betontegels voor buiten. Door de vinding Geoceramica in 2015 is het voor buitentegels een stevige marktleider geworden. De keramische toplaag wordt met een speciaal procedé verbonden met een waterdoorlatende ondertegel: Stabikorn.

Matthijs Pronker

Aanvankelijk was de keuze in soorten afwerking beperkt, maar vanwege het succes door de jaren heen is het uitgegroeid tot een heel gamma. Tijdens de open dagen begin maart op het buitenterrein in Kampen kregen alle dealers inzage in de laatste ontwikkelingen.

Nieuwe decors ook direct op beton geprint
Nieuwe decors ook direct op beton geprint

Proces

Gastvrouw Fleur Fasbender legt nog even het proces van Geoceramica uit: Tijdens de productie wordt de flexibele pasta AquaFerm op de tegel aangebracht en samengeperst met de onderlaag. Door een reactie van het water in het aardvochtige Stabikorn met de pasta ontstaat er een onlosmakelijke binding tussen onderlaag en de keramische tegel.
De tegels laten zich gemakkelijk verwerken en er komen telkens nieuwe formaten bij zoals 75 x 75 cm als aanvulling op 80 x 80, 90 x 90 en 100 x 100 cm, plus een houtlook in 120 x 30 cm.

Nieuwkomers

Onder de noemer Twentygres en Triagres brengen we eveneens 2 en 3 cm dikke tegels uit, omdat de buitenmarkt voor volkeramische tegels blijft bestaan. Sinds een jaar is het prijsgunstige Geoproarte uitgebracht, waarbij de keramische print direct op het beton is aangebracht.
Fleur laat alle mogelijkheden de revue passeren tot en met stapelblokken, schuttingen en bloembakken. Nieuw zijn de open ribbelstenen, waar gras doorheen kan groeien als een zeer natuurlijke bestrating gewenst is.

Alle prijsklassen

MBI biedt alle prijsklassen van voordelig GeoSteen tot exclusief keramiek. Alles wat wij leveren van onze tuindivisie hier in Kampen is qua stroefheid geschikt voor buitengebruik. De tuintegels kunnen bij ons dealernetwerk bekeken worden; door het land bevinden zich zeven Geoceramicacentra die beschikken over het volledige assortiment met meer dan 1.000m2 showtuin.

Keramische mogelijkheden in een oogopslag
Keramische mogelijkheden in een oogopslag

U bevindt zich hier:
pijltje HOME
pijltje Een greep uit onze artikelen
pijltje Artikelen uit 2023
pijltje Artikelen uit 2023 - nr. 2
pijltje Nieuwe Italiaanse decors voor Geoceramica
VAKBLAD voor de architect, verwerker en profesionele handel
MENU < terug