Tegeltotaal 2023 - nr. 2

bedrijf

Werken in het magazijn met rustige muziek 
Werken in het magazijn met rustige muziek
 

‘Wij worden logistiek centrum voor het Noorden’

Grote verbouwingsplannen
bij Uzin Utz Nederland

Goede samenwerking tussen Marlijn Bünte en Jan Oonk
Goede samenwerking tussen Marlijn Bünte en Jan Oonk

Binnen de Uzin Utz Group is er behoefte aan extra productiecapaciteit en magazijnruimte. Mede daarom gaat het bedrijf in Haaksbergen opnieuw fors uitbreiden. De basis voor dit succes ligt vooral achter de schermen, maar is ook te danken aan de kwaliteitsproducten van codex voor de tegelwereld.

Renée de Haan

Het grote bedrijfspand gold als ‘De groenste fabriek van Nederland’. Inmiddels is er alweer van alles bijgebouwd en staan er veel nieuwe plannen op het programma. Alle reden voor een bezoek.

De productie in Haaksbergen wordt straks uitgebreid
De productie in Haaksbergen wordt straks uitgebreid

Open structuur

Rond lunchtijd is het bedrijfsrestaurant overvol. Iedereen schuift bij anderen aan tafel aan. Marketing Specialist Marlijn Bunte legt uit dat samen lunchen een voorwaarde is van de directie. Het past bij de open structuur waarin wij werken, communicatie is alles. Je kunt direct bij een collega even doorvragen of het werk bespreken; bij de lunch hoor je altijd weer iets dat zin heeft.

Expansie

Productmanager Jan Oonk komt ook aan tafel en benadrukt dat hier alle leeftijden door elkaar goed samenwerken. Samen met Marlijn leidt hij rond door de fabriek en het nieuwe magazijn en neemt de snelle groei onder de loep. Er is behoefte aan extra productiecapaciteit en magazijnruimte, niet alleen in Haaksbergen, maar ook binnen de Uzin Utz Group. Door de geplande nieuwbouw zal onze productielocatie bijna net zo groot worden als onze hoofdvestging in Ulm en zal de logistiek van Noord-Europa op termijn vanuit hier gecoördineerd worden.
De plannen liegen er niet om. Er is 30.000 m2 grond bijgekocht voor alle verdere uitbreidingen, bestaande uit een poederfabriek en logistiek centrum, die in 2025 en 2026 gereed moeten zijn. De eerste fase van de ambitieuze plannen is gerealiseerd met een nieuwe expeditieruimte en uitbreiding van het magazijn.

Flexibiliteit

Marlijn schetst hoe de flexibiliteit en service van de organisatie ook naar buiten door straalt. Als je producten voor 12:00 uur bestelt, krijg je ze de volgende werkdag geleverd op locatie of in het magazijn. Indien gewenst kan zelfs om 07:00 uur in de ochtend een tijdszending worden gedaan. Afhalen in Haaksbergen kan uiteraard altijd en daarnaast werkt codex samen met verschillende lokale groothandelaren in het land die ook voorraad houden.

Doorzichtige kantoren met blik op de kantine
Doorzichtige kantoren met blik op de kantine

Codering

De verpakkingen van codex zijn vorig jaar in een nieuw jasje gestoken en hebben internationale pictogrammen zodat de verwerker direct de werkwijze en instructies kan aflezen. Jan weet: De verwerker leest over het algemeen op het werk geen productinformatiebladen, omdat hij snel wil beginnen. Hij kijkt op de zak naar de mengverhouding en met een QR-code kan hij een YouTube- filmpje bekijken met instructies. Net als een recept bij een kookprogramma. De wereld van tegelzetters is conservatief, maar ze weten precies wat ze willen en iedereen heeft een mobiele telefoon en scant direct.

Epoxyvoeg

De productmanager ervaart onder andere een groeiende vraag naar epoxyvoegen. Ook vanuit opdrachtgevers en architecten wordt dit gestimuleerd.
Het is duurzamer, hygiënischer en je gebruikt minder materiaal. Hoe dunner de voeg, hoe beter de epoxy tot zijn recht komt. Met grootformaat tegels is dat een uitkomst. De verwerking is in tien jaar tijd veel soepeler geworden, dus bijna gelijk aan een cementvoeg. Wij moeten dat naar onze klanten, de verwerkers uitdragen, zodat zij hun opdrachtgevers overtuigen.

Boerenverstand

Dat het ook nog een milieubewuste keuze is staat helaas niet bovenaan bij de afnemers.
Vanuit ons als producent gezien speelt het zeker mee. Daarom zitten we ook in dit zeer verantwoorde pand. Dus volg je boerenverstand en ga niet maken wat op de grens ligt van kwaliteit of milieubewustheid. Dat gaat je op den duur altijd opbreken. Omgekeerd geldt: als je goede spullen en service levert, ontstaat een hechte band met de klant.


U bevindt zich hier:
pijltje HOME
pijltje Een greep uit onze artikelen
pijltje Artikelen uit 2023
pijltje Artikelen uit 2023 - nr. 2
pijltje Grote verbouwingsplannen bij Uzin Utz Nederland
VAKBLAD voor de architect, verwerker en profesionele handel
MENU < terug