Tegeltotaal 2023 - nr. 2

buiten de beurs

Levendige combinatie in serie Marmorea
Levendige combinatie in serie Marmorea

Nieuwe ­productielijn en meer kleur

Grespania breidt het
gamma nog verder uit

Serie Yucatan mooi om een hoek getoond
Serie Yucatan mooi om een hoek getoond

Directeur Grespania Benelux Bas de Ridder heeft het nieuws in de showroom bij Castellon goed op een rijtje. Na de Cersaie zijn er een aantal ontwikkelingen geweest die gezien mogen worden. Het succes van de dunnere platen van Coverlam leidde dit jaar zelfs tot een nieuwe productielijn.

Matthijs Pronker

Grespania geldt als een stevig bedrijf met series die meer en meer afgestemd zijn op Nederland en België. De vele marmers en grijze natuurstenen krijgen veel waker een opleving van kleine formaten in aansprekende kleuren.

Bas-de-Ridder-in-de-showroom-van-Grespania_groot
Bas-de-Ridder-in-de-showroom-van-Grespania_groot

Grote uitgaven

Het wegblijven van de beurs is een financiële aangelegenheid en een commerciële inschatting, zo weet Bas. Het gaat om een forse investering voor onze stand en alle bijkomende kosten in een tijd dat er weinig bezoek van buiten Europa en minder bezoek vanuit Europa verwacht wordt. Die uitgaven hebben we dit jaar bezuinigd en deels gestoken in de ontvangsten in onze eigen toonzaal.
De grote investering voor de nieuwe productielijn van Coverlamtop speelt daarin ook nog mee. Het is sinds dit jaar mogelijk om formaten van 162 tot 324 cm te vervaardigen in diktes van 5,6 mm, 12 mm en 20 mm. Om de aanvragen binnen keukenbereik goed te stroomlijnen is Richard Rozenboom hiervoor aangesteld.

Keukenvoorbeeld

In de Spaanse showroom prijkt een keukenvoorbeeld als een soort schip in een aparte ruimte. Hier zijn grote platen Coverlam, op maat gesneden met een wandafwerking in marmer en werd de serie Distrito toegepast. Deze is zowel verkrijgbaar als Coverlam in 3,5 en 5,6 mm als in gewone tegels met uitvoeringen onder de namen Aluminio, Iron, Zinc, Corten en Marfil in 120 x 120 en 60 x 60 cm en afgeleiden daarvan tot mozaïek aan toe.

Varianten van de serie Distrito
Varianten van de serie Distrito

Om nog even binnen keukentoepassingen te blijven wijst Bas de Ridder op de serie Jungla. Dit is een naturel hout waar veel vraag naar is en waar we nu ook werkbladen van maken. Er is net een bijpassende wandversie Malmo 45x120cm uitgebracht met een ribbeldecor in vijf tinten. En hier hebben we in dezelfde lijn onze bamboe-variant Liana.

Multicolor

Dit jaar is Yucatan uitgebracht, dat te boek staat als multicolor vanwege de grote mengeling aan varianten binnen één kleur. Deze serie in 60 x 120 is gemaakt voor de Verenigde Staten, maar hij pakte zo goed uit dat wij hem voor de Benelux ook hebben opgenomen. Als er nog een 120 x 120 cm uitvoering van komt, zijn we helemaal tevreden!
Uiteraard doet ook dit bedrijf mee aan de blader- en bloemendecors, zij het mondjesmaat. Veel interessanter is een mix van metaal en cement in de serie Valonia. Het resultaat oogt als een zachte steen in het verlengde van de succesvolle serie Moma.

Nieuwe marmers binnen keukenbereik
Nieuwe marmers binnen keukenbereik

Brickvorm

Tenslotte wordt alle creativiteit geprikkeld met nieuwkomer Bocqueria, een brickvorm die in 7,5 x 30 uitnodigt tot uitzonderlijke wandafwerkingen in diagonalen dan wel vertikale of horizontale banen. Voorlopig blijft Bocqueria beperkt tot drie tinten steenrood, lichtgrijs en blauwgroen, die eveneens in de matte versie gaan komen. De laatste kleur sluit geheel aan op de huidige mode en geldt dus als een kanshebber in de verkoop. ■


U bevindt zich hier:
pijltje HOME
pijltje Een greep uit onze artikelen
pijltje Artikelen uit 2023
pijltje Artikelen uit 2023 - nr. 2
pijltje Grespania breidt het gamma nog verder uit
VAKBLAD voor de architect, verwerker en profesionele handel
MENU < terug