Tegeltotaal 2022 - nr. 6

thema zwembad

De villa La Capponcina met geheel nieuw zwembad 
De villa La Capponcina met geheel nieuw zwembad
 

Stijlvol baden bij beroemde villa

Sicis snijdt Vetrite tot art deco

Verwerkers snijden de Vetrite ter plaatse
Verwerkers snijden de Vetrite ter plaatse

Eén van de mooiste villa’s van de Cote d’Azur heeft onlangs een grootscheepse restauratie ondergaan, waarbij het buitenzwembad een schitterend visitekaartje is voor de Italiaanse mozaïekproducent Sicis.

Renée de Haan

De villa La Capponcina in Cap-d'Ail dateert uit 1926 als buitenverblijf om kleiduiven te schieten. Het werd na de oorlog aangeschaft door Lord Beaverbook. De residentie kreeg extra faam omdat Winston Churchill hier regelmatig logeerde.

De bouwplaats goed beschermd
De bouwplaats goed beschermd

Boegbeeld

Villa La Capponcina heeft alles wat een mens bedenken kan, van een tennisbaan tot een bospark, maar het buitenzwembad was het boegbeeld. Door de jaren heen raakte dit uiteraard in verval en zo is recent besloten om het gehele gebouw onder handen te nemen als erfgoed van de Cote d’Azur.

Uitgelezen variatie

De adviseurs van Sicis hebben voor het nieuwe bassin, met daarin opgenomen een Jacuzzi, een uitgelezen variatie aangedragen binnen de noemer mozaïek.

Randafwerkingen tot in de puntjes
Randafwerkingen tot in de puntjes

Voor het bad werd gekozen voor vierkant glasmozaïek in 1,5 x 1,5 mm Colibri en de daarvan afgeleide serie Colibrick, versneden rechthoeken uit de glasplaten Vetrite. De ernaast gelegen jacuzzi kreeg een speciaal accent met platina en aluminium mozaïek in speciale patronen die de rondingen van het bad volgen.

Spel van rechthoeken

Het meest speciale zijn de grotere formaten die een fascinerend spel van vierkanten en versneden rechthoeken opleveren. Samen met de incerto’s en fijne lijnen geeft het een effect van art deco, passend bij de tijd van het ontstaan van de villa.

Litokol

Het project mag slechts mondjesmaat naar buiten komen, waardoor ook de opdrachtgever zelfs bij de uitvoerende partijen niet bekend mocht zijn. Voor de verwerking van al het mozaïek werd samengewerkt met Litokol, dat hierdoor een stevige referentie heeft voor al haar producten, zoals Aquamaster Evo en Starlike Evo. ■


U bevindt zich hier:
pijltje HOME
pijltje Een greep uit onze artikelen
pijltje Artikelen uit 2022
pijltje Artikelen uit 2022 - nr. 6
pijltje Sicis snijdt Vetrite tot art deco
VAKBLAD voor de architect, verwerker en profesionele handel
MENU < terug