Tegeltotaal 2022 - nr. 5

nieuwe strategie

De serie Victorian als blikvanger
De serie Victorian als blikvanger

 

Goede series 2023 in nieuwe productie

Een andere spirit bij V & B Tiles

Serie Spark in prominente formaten
Serie Spark in prominente formaten

De nieuwe series voor 2023 van V & B Tiles worden voorlopig in eigen huis in Merzig getoond. Deze gaan de wereld in als A New Spirit, Be inspired. Robert Dame is als Sales director Benelux zeer in zijn nopjes met alle ontwikkelingen en zeker met de nieuwe collectie.

Matthijs Pronker

A New Spirit betekent, dat er inderdaad een hele frisse wind door ons bedrijf waait. Dus ook de series zijn anders dan voorheen en zelfs gewaagd in de maatvoeringen van 120 x 120 cm. De serie Spark in terrazzo-granietlook komt in die grote tegels wel goed binnen bij de klanten.

Het nieuwe gamma bestaat uit zeven series in een bescheiden maar smaakvolle opstelling

Uitwisselbaar

Code 2 is verkrijgbaar in grijs en zandtinten. In dezelfde klasse komt Sparks op de markt met nog meer geprononceerde steenstukjes in het oppervlak. Beide nieuwkomers kunnen voor zowel wand als vloer worden toegepast en zijn uitwisselbaar. Dat geldt ook voor Bourgogna, dat een natuursteen uitstraalt met zachte tekening en een decor in zeshoekjes, leverbaar in drie kleuren grijs. In het verlengde komt er een nieuwe cementlook uit onder de noemer Stage Art, een naam die vooral betrekking heeft op het wanddecor in driedimensionale vormen. Dit kubistische element kan uiteraard met alle andere series samengaan.

Ze combineren onderling perfect en de bestaande keramische houtcollecties ­passen er naadloos bij

Kleur

Kleur ontstaat op basis van zwaar geglazuurde handvorm tegels, die in een replica als Urban Art het licht zien. Vooralsnog zijn er zes tinten, maar dat kan bij succes snel uitgebreid worden. Voor de wand is witte klei gebruikt en de bijpassende vloeren uit andere series bestaan uit gres porcellanato, zodat ze ook naar buiten doorgetrokken kunnen worden.
De neutraliteit blijkt nog altijd de basis ook bij V & B Tiles, dus daar hoort een nieuwe beton-steenlook bij. Solid Tones geheten. In vijf rustige matte tinten nodigt die uit om zowel wand als vloer hiermee af te werken.
Puur voor de wand valt Silent Mood op in zachtgroen, grijsblauw en crèmetinten. De tegels in 30 x 60 cm zijn niet gerectificeerd en hebben een lichte 3D-structuur met grafische patronen. Robert Dame vermoedt dat deze nieuwkomer vooral in Frankrijk een succes gaat worden. In Nederland hangt men nog sterk aan unitinten, maar het kan ook daar ineens als een welkome aanvulling gezien worden.

Urban Art in de toonzaal van Merzig
Urban Art in de toonzaal van Merzig

Vilbostone

Moet er en passant nog even op gewezen worden dat gres porcellanato vloeren voorzien zijn van Vilbostone, dat de tegels onder meer bestand maakt tegen chemicaliën en verkleuring. Met Vilbostone Plus komen daar nog extra kwaliteiten bij en minimaal onderhoud. De wandtegels worden standaard geleverd met het vuilafstotende procedé Ceramic Plus, waardoor meestal een doek volstaat om dit te reinigen.
In het totale pakket horen eveneens buitentegels in 2 en 3 cm. Het design wordt jaarlijks bijgesteld zo vertelt Robert: De Eczacibasi Group munt hier in uit; de tegels worden al dan niet gerectificeerd geleverd.

Model

De presentatie in Merzig staat model voor veel showrooms in Nederland en dat betekent eenvoudige hangende panelen en vloeren met een kleine extra aankleding. Een deel van de bestaande series zal voor deze collectie moeten plaatsmaken.
We hebben de zaak straks goed voor elkaar, zowel logistiek als met de productie. We kampen niet met een gebrek aan grondstoffen; maar worden wel getroffen door de stijgende brandstofprijzen. In elk geval kunnen we internationaal goed aan de slag. De huidige CEO doet wat hij zegt en hij luistert echt. Daarmee zijn alle stappen op gezonde wijze gezet. Eigenlijk kan ik niet wachten tot het eind van het jaar is.

Silent Mood met mooie pasteltinten
Silent Mood met mooie pasteltinten

U bevindt zich hier:
pijltje HOME
pijltje Een greep uit onze artikelen
pijltje Artikelen uit 2022
pijltje Artikelen uit 2022 - nr. 5
pijltje Een andere spirit bij V & B Tiles
VAKBLAD voor de architect, verwerker en profesionele handel
MENU < terug