Tegeltotaal 2022 - nr. 4

Showroom

Tegels als in een expositie uitgestald
Tegels als in een expositie uitgestald

 

Alle recente series perfect verwerkt

Villeroy & Boch opent toonzaal Vianen

Straatkunstenaar DILK met kleuren van serie Artis
Straatkunstenaar DILK met kleuren van serie Artis

Er werd lang naar uitgekeken: een nieuwe eigen showroom van het gerenommeerde merk Villeroy & Boch op een goed bereikbare centraal gelegen locatie. Het nieuwe onderkomen bij het Miele Experience Center in Vianen luidt een ander tijdperk in.

David Pronker

De toonzaal vormt een onderdeel van dining en lifestyle, waardoor de klanten van Miele in het verlengde liggen van die van Villeroy & Boch en viceversa. Deze zomer vond de feestelijke opening plaats, met een kunstzinnige inslag waarbij in de opstellingen van tegels en sanitair beide divisies sterk naar voren komen.

Mediterrane steden

De meeste tegelseries zijn bekend, maar komen op deze locatie toch weer anders tot hun recht, dus we brengen ze graag opnieuw onder de aandacht. Ze zijn vernoemd naar mediterrane steden (Lucca en Merida) en iconische locaties van Atlantische metropolen zoals Pier 45 in New York en Marble Arch in Londen. De bezoeker kan ze nu van dichtbij bekijken, zoals de Italiaanse bloemenserie Lucca, die zo zijdeachtig oogt dat deze vraagt om aangeraakt te worden. De serie Lucca is verkrijgbaar in vier verschillende kleuren en doet denken aan het karakteristieke Toscaanse kalksteen.

Luxe invulling van Marble Arch
Luxe invulling van Marble Arch

Marble Arch

Ten noorden van Lucca komen we in het marmergebied Carrara, waar inspiratie wordt gehaald voor koele tinten van de wandtegel van de serie Marble Arch. Deze is zeer elegant en ontworpen om te combineren met een charmante houtlook die prachtig werkt in zowel visgraat- als lengtemaat. De meest opvallende tegel van de serie is het decor. Dit komt vooral tot zijn recht als een chique toevoeging wanneer het op grotere schaal wordt toegepast.

Fraaie keramische bloemendecors
Fraaie keramische bloemendecors

Pier 45

De afgelopen tien jaar zijn alle collecties van Villeroy & Boch meer dan ooit geschikt voor een bredere markt. Waar voorheen nog een verschil bestond tussen de Duitse smaak en die van Nederland en België, is dat onderscheid opgeheven. Pier 45 blijkt internationaal een welkome toevoeging, aangezien meerdere tinten en vormen zo bedacht zijn dat het uitgekiende combinaties oplevert. Het decor in rechthoekig of hexagoon kan goed afgewisseld worden met de meer effen tegels in dezelfde tint of een andere bijpassende kleur.

Soft Color

De serie Soft Color die wordt gecombineerd met de Lucca vloertegel heeft een ton sur ton die moderne uitstraling geeft aan badkamers. In de showroom laat Jolanda de Bruin de bewerking zien van zowel de groene als de roze variant. Beide met een verschillende afwerking: een met craquelé en de ander als stucwerk.

Open spel van badkamers en tegels
Open spel van badkamers en tegels

Metalyn

Van de bestaande en bekende vloerserie Metalyn is nu ook een wandtegel geproduceerd in vier overeenkomstige kleuren. De tekening op de vloer kan nu doorlopen op de wand en ook is er een decortegel bedacht binnen deze collectie. Zowel in grote formaten voor de luxe markt, als in 30x60 voor projecten zoals nieuwbouw woningen waar het budget streng bewaakt moet worden.

Merida

Het mooiste werd tijdens de opening voor het laatst bewaard: Vloertegel Merida. Deze tegel, geïnspireerd op de Spaanse stad Mérida, pakt de zachte kleur van kalkzandsteen en creëert een licht- en schaduwspel door het zacht golvende reliëf.
Eén ding is zeker: in deze nieuwe showroom zijn alle series perfect verwerkt. Dat leidt tot een andere uitstraling en breder beeld dan wanneer je elke tegel op zichzelf ziet. Hoewel, van Merida zou je zo een pannendrager willen hebben. ■


U bevindt zich hier:
pijltje HOME
pijltje Een greep uit onze artikelen
pijltje Artikelen uit 2022
pijltje Artikelen uit 2022 - nr. 4
pijltje Villeroy & Boch opent toonzaal Vianen
VAKBLAD voor de architect, verwerker en profesionele handel
MENU < terug