Tegeltotaal 2021 - nr. 4

PROJECT

Gewaagde ­tegelcombinaties in nieuwe koffiebar

Bijzondere entreemat in mozaïek

Vintage tegels maken bar bijzonder
Vintage tegels maken bar bijzonder

In deze tijd een nieuwe horecazaak te beginnen kan moedig genoemd worden. Koffie- en ontbijtzaak Frank & Charlie in Enschede is vlak na de opening al een groot succes. Niet in het laatst vanwege de zeer bijzondere tegelafwerking van The Mosaic Factory in samenwerking met CottoceramiX en Regge Tegels en Vloeren.

Matthijs Pronker, Foto’s Ruud Dilling

De eigenaren van Frank & Charlie zochten voor hun inrichting contact met Kaja Interieurs die nauw samenwerkt met Studio Senses. De eerste levert het meubilair en de tweede kijkt als horecagroothandel naar de totaalbeleving. De weg naar Bart Knol van Regge Tegels en Vloeren is al vaker gevonden en goed bevallen. Het moest vooral kleurrijk worden, zo luidde de opdracht.

De mozaïekmat in de gietvloer opgenomen
De mozaïekmat in de gietvloer opgenomen

Gietvloer

Bart Knol van Regge kijkt met voldoening terug op het werk dat door zijn eigen mensen is uitgevoerd met lijmen en voegen van Coba.
Eigenlijk is het helemaal betegeld, behalve de vloer. Dat werd op verzoek van de opdrachtgever een gietvloer. Die is het eerst gelegd. Dat was nog wel even een dingetje. We hadden het omgekeerde voor ogen: de vloer gieten tegen de mozaïekmat die in de vloer opgenomen moest worden. Dat lukte niet, omdat het custom made aanleveren van het mozaïek meer tijd vergde dan vooraf was ingeschat. Als bij een entreemat zit de naam ‘Frank & Charlie’ er met sierlijke letters in. Als je het ziet begrijp je meteen dat dit veel tijd kostte.

Bijzondere overgang van bar naar keuken
Bijzondere overgang van bar naar keuken

Logischer

Bart Knol vervolgt: Het ligt er nu wel heel fraai bij. Maar het betekende wel dat we het mozaïek tegen de gietvloer aan moesten leggen en niet andersom. Dat was veel logischer geweest. Het kostte ons meer werk, maar eerlijk gezegd is het met alle aandacht misschien nog mooier geworden. Behalve het mozaïek van The Mosaic Factory, hebben we vintage tegels van CottoceramiX aangebracht tegen de bars. Ook hebben we gewerkt met tegels van Tonalite en het Portugese Pasicos. Daar komen vooral de handvorm-tegels vandaan. Wij zien dat de opdrachtgever en Studio Senses graag met ons werkt, omdat we niet alleen de tegels leveren maar ook de uitvoering verzorgen. Het was een fijne klus en volgens mij wordt iedereen hier heel vrolijk van.


U bevindt zich hier:
pijltje HOME
pijltje Een greep uit onze artikelen
pijltje Artikelen uit 2021
pijltje Artikelen uit 2021 - nr. 4
pijltje Bijzondere entreemat in mozaïek
VAKBLAD voor de architect, verwerker en profesionele handel
MENU < terug