Tegeltotaal 2021 - nr. 3

SHOWROOM

Tegels moet je tonen met alles wat erbij hoort

Speciaalzaak Intercodam
blijft verbouwen

Ruime opstelling van Arclinea keuken
Ruime opstelling van Arclinea keuken

Met het aantreden van een nieuwe leiding anderhalf jaar geleden, heeft Intercodam veel veranderingen doorgevoerd, zoals de huidige directeur Hennie Müller bij zijn aantreden al voorspelde. Een nieuwe bewoner betekent een aanzet voor verbouwingen. Het moet wel een beetje je eigen huis worden.

David Pronker

Structureel is de showroom aan de Amstel vernieuwd met een keukenopstelling van het topmerk Arclinea als een van de blikvangers. En ook de hele indeling heeft een metamorfose ondergaan. Medewerkers Zoë Spee en Marjolijn van Deuveren zijn goed ingewerkt en weten precies welke merken waarom vertegenwoordigd zijn in deze toonzaal.

Samenwerking

Het een en ander houdt ook verband met samenwerkingen die al langer in gang gezet zijn, zowel met bepaalde merken, als met agenten en ook met wooncentrum Co Van der Horst in Amstelveen.
Zoë opent de uitleg: Door de continue veranderingen in trends en op innovatief gebied, is het belangrijk de showrooms up to date te houden. Daardoor zijn wij bij Intercodam altijd bezig met verbouwen. Naast nieuwe opstellingen met prachtige tegels en sanitair, staat er ook een grote verbouwing gepland voor de entree voor de toonzaal aan de Amstel. Hier hopen wij januari 2022 mee klaar te zijn.

Ruimtegebrek

Ruimtegebrek speelt al sinds jaar en dag parten bij deze AA-locatie. Kantoren zijn veranderd in expositieplekken, de zolder werd erbij getrokken en eigenlijk blijft er altijd teveel dat getoond moet worden. Dan is de riante keukenopstelling wel een markant statement dat veel plek inneemt. Zoë Spee is het daarmee eens en voegt toe:
Bij Intercodam verkopen wij ook een bijzondere collectie hoogwaardig keukendesign, denk hierbij aan de merken Arclinea en Warendorf. Aan de Amstel is een jaar geleden deze Arclinea keuken geplaatst, gestyled door wooncentrum Co van der Horst in Amstelveen. Daar heeft Intercodam een studio met meerdere badkamer- en keukenopstellingen. Door deze keuken aan de Amstel wordt er een goede wisselwerking gecreëerd om mensen naar Studio Intercodam in Amstelveen te stroomlijnen. Het draait in deze opstelling om het tonen van de keuken en zo klanten kennis te laten maken met ons uitgebreide aanbod. Inclusief tegels uiteraard.

Samenspel

Het betekent dat Intercodam, dat van oudsher de plek was en is om architecten te adviseren op het gebied van tegels en badkamers, nu duidelijk de keukensector erbij heeft betrokken. Uiteraard gesteund door onze eigen keukenspecialisten. Het is een goed samenspel, waarbij tegels steeds meer onderdeel worden van het interieur design, dus woonbereik in het algemeen. Hier wordt heel veel aan mogelijkheden getoond, maar de tegels blijven wel het centrale uitgangspunt. En daarin zijn afgelopen periode ook veel verschuivingen geweest.
Zoë Spee weet dat helder en bondig samen te vatten: We zien zeker een aantal highlights op tegelgebied. Denk hierbij aan de Zuid-Europese sferen die men graag in huis wil halen. Veel natureltinten, maar ook terracotta is momenteel zeer in trek. Keramiek is een uitermate goed product en daardoor ook erg geliefd bij de klant. Het is hoogwaardig materiaal en blijft hierdoor lang mooi, iets wat Nederlanders direct aanspreekt.

Een van de vele opstellingen van Living Ceramics uit Spanje
Een van de vele opstellingen van Living Ceramics uit Spanje

Bonbondoos

Naast de hele bonbondoos aan merken als Sicis en Vetrite, Winckelmans en veel Italiaanse en Spaanse specialiteiten, zijn er ook duidelijke nieuwkomers opgenomen. Het Spaanse Living Ceramics is een merk wat hier nauw op aansluit. Het geeft travertin en een verweerde natuursteen-look perfect weer. Het gamma is breed en goed neergezet in een toch beperkt oppervlak. Intercodam weet dat gebrek aan ruimte goed om te buigen in speciale nissen en hoeken met aparte presentaties. In tegenstelling tot heel groot bemeten expositieruimten, blijft hier de intimiteit gewaarborgd. Dat is los van de kennis en het type producten de kracht die het bedrijf vanaf de oprichting groot maakte. ‘Als je hier niet vindt wat je zoekt, vind je het nergens,’ was een slogan die nog altijd zijn draagkracht heeft. Misschien wel meer dan ooit tevoren omdat prijsknallers en outlet hier geen optie zijn.

Designers

De klant optimaal bedienen en zorgen dat de keuze ook goed verwerkt wordt, heeft prioriteit. Zoë loopt mee naar de nieuwe series van de grote Italiaanse mozaïekproducent Sicis met handmatig ingelegde patronen voor schilderijen in glasstukjes. Dit is kunst. Maar ook het merk Italiaanse Mutina krijgt volop aandacht.
Hiervoor werken telkens wisselende grote designers, dus elke serie verrast op een eigen manier. Je moet dat tonen en uitleggen. Ook het Japanse Inax voeren we al jaren. Als enige. Er gaat een speciale lichtheid vanuit in de vormgeving en het blijft altijd zo mooi, in samenstelling en vorm.

Veel aandacht voor mozaïek
Veel aandacht voor mozaïek

Creativiteit

Het is duidelijk dat in de zoveelste en niet laatste vernieuwing Intercodam klaar is om de bestaande klantenkring opnieuw te verrassen en een nieuwe groep aan te trekken. Dat was door de beperkingen aan bezoek allemaal lastiger te realiseren. Creativiteit staat hier echter hoog in alles, dus klanten moesten bereikt worden. Zeker voor belangrijke projecten die al op stapel stonden. Zoë had daar met haar collega’s een belangrijke schakel in gevonden.
Wij hebben de ‘Online Showroom’ toegevoegd op onze website om klanten toch een kijkje te kunnen geven in onze showrooms door middel van foto’s. Toen de showrooms op afspraak weer open mochten, hebben we een erg drukke periode gehad, mensen hadden haast met bestellen wegens verbouwingen die al gepland stonden. Dit hebben wij zeker gemerkt. Dus eerst waren we hier aan de slag om alles mooi te maken en daarna konden we de aanvragen voor bezoek nauwelijks bijbenen.

Haarlem

In alle omwentelingen speelt ook het bedrijf van Kol Tegels & Sanitair uit Haarlem een belangrijke rol. Dick Kol, die de tegelwereld van jongs af aan in zich draagt, gaat avontuur nooit uit de weg. Hij sloot zich een aantal jaren geleden aan bij Intercodam en zijn familiebedrijf in Haarlem speelt een belangrijke rol als dependance en bevoorrading. Zoë verduidelijkt: Er heeft laatst een verandering plaatsgevonden, waardoor wij het logistiek beter kunnen regelen. Een zevental merken zijn ondergebracht bij een zusteronderneming waardoor wij de voorraden hiervan niet meer in ons magazijn beheren.

Toekomst

Voordat we dit verfijnde en toch ook stoere bedrijf achter ons laten, rest er nog één vraag: De toekomst en de wensen daarin.
Zoals gezegd blijven de showrooms zich continu aanpassingen aan trends en unieke toevoegingen om de klant te blijven inspireren met bijzondere designs. We bereiden een nieuwe keukenopstelling in Amstelveen voor, er staan een aantal aanpassingen in badkameropstellingen op de planning en in de entree hier aan de Amstel komt een prachtige wand met Mutina tegels van de collectie Margherita Matonelle.


U bevindt zich hier:
pijltje HOME
pijltje Een greep uit onze artikelen
pijltje Artikelen uit 2021
pijltje Artikelen uit 2021 - nr. 3
pijltje Speciaalzaak Intercodam blijft verbouwen
VAKBLAD voor de architect, verwerker en profesionele handel
MENU < terug