Tegeltotaal 2021 - nr. 1

DUITS NIEUWS

Restonica badtoepassing
Restonica badtoepassing

Toepassingen leiden de weg naar juiste keuze

Nieuwe architectenserie Villeroy & Boch gereed

Een invulling voor kinderopvang met de serie Pro Architectura 3.0.
Een invulling voor kinderopvang met de serie Pro Architectura 3.0.

Villeroy & Boch had haar nieuwe architectenserie Pro Architectura 3.0 breed onder de aandacht willen brengen op de internationale beurs Cersaie en ook met ontvangsten in de eigen toonzaal in Merzig. Nu vindt de presentatie vooral online plaats en worden de dealers zoveel mogelijk persoonlijk benaderd.

Renée de Haan

Opvallend bij de nieuwe wand- en vloerconcepten is het voortbouwen op diverse stijlen en materialen met als kernpunt een waaier aan schitterende uni-tinten. Pro Architectura 3.0 bestaat uit drie collecties: Pro Architectura, Colorvision en Granifloor welke een flinke restyling kregen. Hiermee kunnen door de verschillende afwerkingen alle mogelijke wand- en vloercombinaties samengesteld worden.

Boek en hoek

In een goed verzorgd architectenboek staan de voorbeelden met alle specificaties goed op een rijtje. De andere nieuwe series liggen in het verlengde van wat we gewend zijn van de beurspresentaties. Dat betreft verzorgde houtimitaties in natuurlijke tinten, bijzondere cement- en beton­tegels met een structuur die aan hardsteen refereert, en voor de wand altijd een speciale ribbel of reliëf. De formaten lenen zich in de toepassing voor kruisbestuiving tussen de producten. Het nieuwe aanbod getuigt van een smaakvolle keuze voor zowel projecten als particuliere toepassing. In de showroom bij de dealers zal er dan ook met enthousiasme een aparte hoek voor worden ingericht. Waarbij overigens een groot aantal bestaande series nog helemaal eigentijds meegaan dit jaar.

In een goed ­verzorgd ­architectenboek staan de ­voorbeelden met alle specificaties goed op een rijtje
Industriële toepassing
Industriële toepassing

Nieuwe hulpmiddelen

Het ontwerpen van nieuwe tegels, kleuren en formaten is één facet waarom dit Duitse bedrijf al meer dan een eeuw vermaard is. Dit keer wordt daar een dimensie aan toegevoegd door hulpmiddelen aan te reiken voor de uiteenlopende toepassingen. De uitvoering van een en hetzelfde type tegel kan zodanig verschillen dat hiermee de functie verruimd wordt of juist beperkt blijft. Daarbij is intensief gebruik gemaakt van de bijna onzichtbare slipvastheid dankzij het eigen procedé VilboStone dat op ongeglazuurde tegels gladheid voorkomt. Ook CeramicPlus, de onderhoudsvriendelijke oppervlakteveredeling die meegebakken is in de tegel, bepaalt de toepassing. De homogeniteit van de tegel mag ook weer variëren, dus niet overal hoeft het keiharde vorstbestendige gres porcellanato te worden toegepast. Aan de wand volstaat een geglazuurde versie van een zachtere kleisoort. En dat komt de prijs ten goede.

De dealers kunnen binnen de nieuwe architectenserie hun eigen combinaties samenstellen met accenten voor hun specifieke klantenkring

Kapstok

Onder de noemer ‘Vorm, functie, kleur en fascinatie’ heeft Villeroy & Boch in de serie Pro Architectura 3.0 de juiste kapstok gevonden om tegeltoepassingen te stimuleren. Ook bij de overige nieuwe series Oak Side, Restonica, Pure Base en Hudson. Ze kunnen net zo gemakkelijk hun weg vinden in een kinderdagverblijf als bij de afwerking van een zwembad. In Pure Base zitten bijzondere decortegels die verwijzen naar een historisch verleden met een uiterlijk van licht versleten. Restonica refereert aan natuursteen en Hudson brengt de zachtheid van zandsteen terug maar dan met minder onderhoud.
Villeroy & Boch brengt al jaren de meest natuurlijke houtvarianten uit in keramiek. Daar is nu Oak Side aan toegevoegd, een neutraal eiken met de warmte van het echte product. Stoer en stads, het kan op veel vloeren een eigen beleving oproepen. Voor de wand blijft de houtlook minder geschikt, tenzij het uiteraard om wellness en sauna’s gaat of buitentoepassingen.

Combinaties

De dealers kunnen binnen de nieuwe architectenserie hun eigen combinaties samenstellen met accenten voor hun specifieke klantenkring. In totaal bestaat Pro Architectura 3.0 uit 45 kleurstellingen en 12 verschillende sectoren met 9 tinten die bij elkaar passen. Nog steeds zijn het veel grijs- en bruintinten die de toon bepalen, maar gezien het aanbod aan kleur worden architecten uitgedaagd om ook hierin weer durf te tonen. Uitgebreide Ceramotheken zijn op te vragen bij Villeroy & Boch tegels. ■


U bevindt zich hier:
pijltje HOME
pijltje Een greep uit onze artikelen
pijltje Artikelen uit 2021
pijltje Artikelen uit 2021 - nr. 1
pijltje Nieuwe architectenserie Villeroy & Boch gereed
VAKBLAD voor de architect, verwerker en profesionele handel
MENU < terug