Tegeltotaal 2020 - nr. 6

THEMA OPLEIDINGEN

Nieuw adviessysteem bij wedi

Van roadshow naar homeshow

Als ergens van de nood een deugd gemaakt is geldt dat wel bij wedi. Het supportteam is sinds april 2020 voorzien van een nieuwe studio en een online support- en opleidingssysteem. Dennis Platteel en zijn team zien alleen maar voordelen en gaan het programma voor 2021 verder uitbreiden.

Renée de Haan

Vanaf het ogenblik dat de omgangsrestricties werden aangekondigd ging het team van wedi in de Benelux nadenken over het bereiken van de klanten. De bouwstenen om met wedi-systemen snel een waterdichte badkamer te maken zijn helder. Toch heeft de vakman vaak ter plekke even hulp nodig en die krijgt hij nu digitaal, zo legt Dennis Platteel uit.

Gimbal

Veel producenten zoeken de scholing of begeleiding op afstand via social media. Wij concludeerden al snel dat tegelzetters en andere vakmensen de afgelopen jaren zeer behendig omgaan met hun smartphone en tablet. Daar hoefde je twintig jaar geleden niet aan te denken. Dus daar konden we mooi gebruik van maken. Ze willen het liefst direct tijdens een klus bijgestaan worden en niet via facebook op een bepaald tijdstip naar een live uitzending kijken. Onze hele opleiding is omgezet naar een online presentatie in een studio met een Gimbal op statief. In combinatie met een IPhone in ons geval, volgt jouw telefoon jou automatisch.

Gesimuleerd

Er worden diverse soorten badkamers gesimuleerd met formats om problemen op te lossen bijvoorbeeld in de maatvoeringen, maar ook op verkooptechnieken of uitwisselingen onderling. Mark Rijerkerk heeft in de studio zijn tweede huis gevonden en ontvangt daar virtueel de hele dag klanten. Bij lastige vragen kan hij een beroep doen op het moederbedrijf in Duitsland en de filmpjes doorsturen. Op YouTube worden ook filmpjes getoond welke vanuit de praktijk zijn gemaakt en die ook weer gedeeld kunnen worden.

Wij concludeerden al snel dat tegelzetters en andere vakmensen de afgelopen jaren zeer behendig omgaan met hun smartphone en tablet

Houtje touwtje

We hebben dit met ons team zelf bedacht. Het begon een beetje houtje touwtje, maar nu zit er een duidelijke structuur in. Al onze contacten hebben via WhatsApp een ingang om ons direct te bereiken. En omgekeerd, want nu zie je vaak door de filmpjes waar ze mee bezig zijn en hoor je bij instructies over puntlassen bijvoorbeeld ineens uitroepen: Shit, dat ringetje heb ik weggegooid!
Het contact tussen het team en de uitvoerders is hiermee versterkt en uiteraard kan bij bepaalde problemen nog altijd een specialist naar het werk toekomen. Twee teamleden zijn hier constant mee bezig voor Nederland en eentje heeft België onder zijn hoede.

Meer inzicht

Er ontstaat door de laagdrempelige communicatie ook meer inzicht in het type problemen dat zich het meest voordoet. Daar kan de opleiding dan weer beter op inspelen, zo verzekert Dennis Platteel. Ze kunnen direct de badkamer gaan aanpakken en weten dan via dit systeem direct hoe hoog het putje of de goot moet worden. We hebben vanuit de studio ook een standaardopleiding voor nieuwkomers die in een of twee uur goed te zien krijgen hoe ze met de wedi-producten moeten omgaan.

Projecten

Diverse renovatie- en transformatieprojecten, hotels - waaronder zelfs acht nieuwe hotels - als ook bed & breakfasts zijn het afgelopen jaar van waterdichte badkamers voorzien met het wedi garantiesysteem, We hebben niet bepaald stilgezeten en gezamenlijk adequaat op de situatie ingespeeld. Wat dat betreft zie je ook zeer inventieve oplossingen in andere branches. We noemen het bij wedi: ‘Van roadshow naar homeshow’. Zo blijf je optimaal met het vak bezig!

Rubi

Vanuit het hoofdkantoor van Rubi-gereedschappen in Breda worden veelvuldig blogs gestuurd met informatie en instructies en die worden heel goed gelezen. De meeste problemen worden telefonisch opgelost of online en via social media. Ook komen de medewerkers bij de professional op het werk als er iets is, uiteraard met de juiste bescherming. De komende weken is het gezien de laatste strenge regels lastig met betrekking tot bezoeken. Maar in die periode worden nieuwe instructievideo’s gemaakt en de overige activiteiten gaan door.


U bevindt zich hier:
pijltje HOME
pijltje Een greep uit onze artikelen
pijltje Artikelen uit 2020
pijltje Artikelen uit 2020 - nr. 6
pijltje Van roadshow naar homeshow
VAKBLAD voor de architect, verwerker en profesionele handel
MENU < terug