Tegeltotaal 2020 - nr. 5

HUISBEURS

Een beetje beursgevoel vanuit Utrecht

Goed verzorgde
Spaanse Dag bij Comet

Tommie van Alphen, manager bij FC Utrecht, overhandigt namens de bekende Spaanse ­voetballer Adrián Dalmau een shirt als aandenken 
Tommie van Alphen, manager bij FC Utrecht, overhandigt namens de bekende Spaanse ­voetballer Adrián Dalmau een shirt als aandenken
 

Olé! Wat was dat een fiesta! Als de internationale beurs Cersaie niet doorgaat, wil dat niet zeggen dat er helemaal niks meer gaat plaatsvinden. Bij Comet houden ze niet van stilzitten, pakken ze uit en leggen ze het hele assortiment van Tegelmonsters neer.

David Pronker

Directeur Rick Worst en zijn staf namen ons eind september in gedachten even mee naar Spanje met verschillende tegelcollecties van de bekende Spaanse fabrikanten Pamesa Ceramica en Mosavit. Waarbij en passant ook de overige merken bekeken konden worden.

Tegelhartjes

Zoals op de stands van internationale beurzen gebruikelijk, werd er ook in Utrecht een feestelijk glaasje cava geschonken en een stukje jamon serrano geserveerd. De loper lag uit naar een speciale partytent en de gastvrouwen hadden zich hiervoor tiptop gekleed. Kortom de bezoekers kwamen direct in een feestelijke stemming. Bij binnenkomst kreeg je een formulier met de plattegrond van de verschillende gebieden uit de showroom, en hierop kon je tegelhartjes zetten op jouw favoriete tegelserie, zodat de af te leggen route direct helder werd. Met een mooie mix van hout, marmer, cement, mozaïek en allerlei steensoorten in rijk gevarieerde collecties.

Kunstwerken

Alle ogen werden direct getrokken naar de grote wand met marmer in grijs, crème, groen en wit. Deze staat centraal als een collectie kunstwerken. De keramische vertaling van deze speciale marmersoorten kreeg terecht bewondering van de bezoekers. Het gaat om de Apulia, Belvedere, Lincoln, Zagreb en de bekende witte marmersoort Pisa Gold.

Alle ogen ­werden direct getrokken naar de grote wand met marmer in grijs, crème, groen en wit

Richtlijnen

Er was zichtbaar veel inspanning gedaan door de hele bezetting van Comet om deze dag tot een herinneringsvolle te maken. Vooral de grote vakkennis en ervaring op tegelgebied kwam overtuigend naar voren. Net als op een grote stand zoals die van Pamesa, werd bij alle series uitleg gegeven en advies aan dealers en architecten die dat weer kunnen gebruiken bij de uiteindelijke koper. Eén van de richtlijnen hierbij is: ‘Met tegels valt elk type sfeer te creëren, maar maak het niet te bont’. Oftewel houdt het rustig.

Een van de vele bijzondere displays van Mosavit
Een van de vele bijzondere displays van Mosavit

Bijzondere maten

Inderdaad er is hier van alles te vinden binnen het assortiment, met veel sprekende tinten en bijzondere maten; juist vanuit Spanje. Bij de meest speelse wand vlakbij de ingang van de showroom, zien we de laatste hexagoontrend van Pamesa uit de series Jubilee, Kingsbury en Mayfair. Maar ook carnavalesk gekleurde vormen van de Agatha 21 naast de matte rechthoekige serie Artstract in aardetinten.

Natuursteen

Het accent lag uiteraard ook op Mosavit vanwege het Spaanse gevoel. Deze fabrikant is van oorsprong gespecialiseerd in alle soorten mozaïek met de nieuwe serie Marmol als een eyecatcher. Steeds meer wordt het begrip mozaïek opgerekt naar grotere maten en ook de wastafels in echt natuursteen blijken een welkome aanvulling op het assortiment in de tegeltoonzaal. En passant wordt ook nog gewezen op het Baligesteente voor zwembaden.

Herhaling

Concluderend mogen we stellen dat een dergelijk evenement voor herhaling vatbaar is, zeker om de nieuwe series persoonlijk onder de aandacht te brengen. Maar ook bleek menig bezoeker blij om na alle virtuele- of telefonische contacten weer even echt de producten te zien en de mensen uit het vakgebied te spreken. Als vanouds en dus nog even zonder mondkapjes. ■

Deze nieuwe aanvullingen blijven voorlopig in de herziene showroom
Deze nieuwe aanvullingen blijven voorlopig in de herziene showroom

U bevindt zich hier:
pijltje HOME
pijltje Een greep uit onze artikelen
pijltje Artikelen uit 2020
pijltje Artikelen uit 2020 - nr. 5
pijltje Goed verzorgde Spaanse Dag bij Comet
VAKBLAD voor de architect, verwerker en profesionele handel
MENU < terug