Tegeltotaal 2020 - nr. 4

HET BEDRIJF

Alle merken op orde voor huisshow

Nieuwe toonzaal voor Kebo

Living Ceramics prominent onder de aandacht
Living Ceramics prominent onder de aandacht

Kebo telt als groothandel en importeur al 45 jaar stevig mee in de Nederlandse markt. De onderneming in Ochten begeleidt meerdere Spaanse- en Italiaanse merken. Soms prominent, dan weer in de luwte. Maar altijd bezig met de opmars voor iets nieuws.

Matthijs Pronker

Begin dit jaar had Kebo te maken met een wisseling in de bezetting. Bovendien lagen er plannen op tafel voor een totaal nieuwe showroom. Tegenover het bestaande pand is namelijk een nieuwe, up-to-date expositieruimte ingericht.

Nieuwe man

Met het vertrek van Björn Lutterman, nu werkzaam bij de Italiaanse Florimgroup, stuurt sinds kort Tim Nijenboer de tegeldivisie van Kebo aan. Tim is weliswaar druk met leveringen aan de retail voor de particuliere sector, maar tussen de bedrijven door neemt hij de tijd om met ons een aantal merken onder de loep te nemen, want daarin zijn diverse ontwikkelingen gaande.

Living Ceramics

Het relatief nieuwe Spaanse merk Living Ceramics is van meet af aan met een energieke start begonnen. Inmiddels is het programma gestabiliseerd. Voor een gestage groei is de export verdeeld over verschillende landen en de distributie van de producten loopt in Nederland via circa 25 dealers.
Tim: Dit moet een draagvlak zijn voor architecten. Zij kunnen zich veel meer openstellen voor dun keramiek, dat ook in onze pakketten zit. Living Ceramics biedt uitgerekend voor architecten een mooi programma met name vanwege de aanwezigheid van de juiste kleuren. Daarbij is de prijsstelling voor elke maat, ongeacht de afwerking (mat, bush-hammered of antislip) hetzelfde. Vanwege dit laatste argument is het ook voor de retail inmiddels een zeer interessant concept. Dankzij een goede strategie loopt Living Ceramics goed door in de omzet en levering.

Azuvi

Kebo is als agent ongeveer opgegroeid met het Spaanse Azuvi dat vooral sterk bleek in wandtegels. Terwijl het bedrijf zich lange tijd wat terughoudend presenteerde is de afgelopen jaren een opgaande lijn waar te nemen.
Voor ons moet dit merk steeds meer een alternatief bieden voor de duurdere luxe Spaanse fabrikanten. Door vaak te wisselen van series kon je merken dat men bij Azuvi op zoek was, maar de laatste twee jaar is het stabiel en kan de stijgende lijn ingezet worden, zo beaamt ook Tim.
Door een samenwerking met Living Ceramics verwachten we gaandeweg weer een opleving, ook omdat Azuvi meelift op dat succes. Vorig jaar leverde dat al een award op voor de beste stand bij de Cevisama en ik verwacht dat die veranderde uitstraling gaat doorzetten.

Bestile

Zo’n opmerkelijke verandering van identiteit hebben we enkele jaren ook teruggezien bij het eveneens Spaanse Bestile. Van een relatief bescheiden productie is dit bedrijf de afgelopen vijf jaar gegroeid tot een onderneming met opvallend design en forse standruimtes. Reden genoeg voor Tim om de fabriek te bezoeken.
Het is een echt grote verandering. Ze produceren momenteel veel en niet alleen voor hun eigen programma. Wij zijn hard bezig om binnen het brede aanbod van Bestile de juiste keuzes te maken. Zodra dat helder is, willen we intensiever gaan samenwerken. Het is de bedoeling dat ook zij binnen afzienbare tijd hun opmerkelijke presentatie op beurzen vertalen naar hun eigen showroom. Zodra dat gerealiseerd is, wordt het voor ons extra aantrekkelijk architecten mee te nemen. We zien veel perspectief in het merk, ook al bedienen ze overwegend een niche markt. Maar er bestaat duidelijk Interesse voor dit programma, zo ondervinden we. Ik verwacht dan ook dat onze samenwerking volgend jaar zal intensiveren.

Kebo gaat mee in de mode van dunne platen in marmerlook
Kebo gaat mee in de mode van dunne platen in marmerlook

Casa Dolce Casa

Het designmerk Casa Dolce Casa en Casamood, dat vooral op binnenhuisarchitecten is afgestemd, blijkt zeer succesvol in goede natuursteenimitaties. Tim: In Nederland neemt de vraag naar natuursteen af, mede door de praktische nadelen die het heeft ten opzichte van keramiek. Vooral de particulier is daarin helemaal om en Casa Dolce Casa biedt schitterende replica’s.

Litokol en Genesis

Andere merken in de portefeuille van Kebo zijn Rondine en Domino. Verder voert Kebo een behoorlijk pakket mozaïek onder eigen label. Eén van de speerpunten hiervoor zijn de verwerkingsproducten van het Italiaanse Litokol en het Engelse Genesis. Hierover weet Robert-jan van der Pol uitgebreid te informeren. Het is een andere tak van het bedrijf dus dat vraagt over enige tijd om een apart verhaal.

Nieuwe toonzaal

Ook deze artikelen krijgen een belangrijke plek in de nieuwe toonzaal.
"Deze showroom is inmiddels klaar om klanten te ontvangen en dit willen we doen door middel van onze eigen ‘huisshow’ in het najaar," zo laat Tim zich bij het afscheid ontvallen. De huisshow is bestemd voor bestaande klanten, maar vanzelfsprekend ook voor eenieder die naar aanleiding van het laatste nieuws geïnteresseerd is geraakt. In week 41 staat voor iedereen de deur open; een afspraak maken is niet nodig. ■


U bevindt zich hier:
pijltje HOME
pijltje Een greep uit onze artikelen
pijltje Artikelen uit 2020
pijltje Artikelen uit 2020 - nr. 4
pijltje Nieuwe toonzaal voor Kebo
VAKBLAD voor de architect, verwerker en profesionele handel
MENU < terug