Tegeltotaal 2020 - nr. 4

beurs

Tegelwereld present op Architect @ Work

Beursnieuws mooi en compact getoond

We keken er allemaal naar uit: een echt beursbezoek met onder meer nieuws uit de tegel- en sanitairwereld. Architect@work had dit keer in Rotterdam Ahoy de deuren langer geopend dan normaal. Op 16 en 17 september konden de bezoekers door het aangeven van het dagdeel in alle rust het laatste nieuws bekijken.

Renée de Haan

Dat nieuws varieerde van een nog niet eerder getoonde serie tot een heel nieuw architectenprogramma zoals bij Villeroy & Boch. Wie geen kans zag om aanwezig te zijn, kon digitaal toch sparren met de standhouders. Maar echt zien en voelen was voor veel architecten een verademing. Alleen handen schudden was er dus niet bij.

Forbo Eurocol

De lijmen en voegenproducent Forbo Eurocol wilde graag DecoDesign onder de aandacht brengen. Het is een innovatief en decoratief afwerkingsysteem op basis van de watergedragen acrylaatcoating 330 ColourCoat. Met behulp van 331 SprayCoat brengt de verwerker op deze coating een uniek design aan, waardoor geen vloer of wand hetzelfde is. Hierna wordt mat afgelakt met de 2-componenten 335 TopFinish. Het droogt snel en al een dag later kan een tweede laag worden aangebracht. Voorlopig alleen verkrijgbaar in Nederland.

 

Grespania

Bas de Ridder van Grespania Benelux was helemaal in zijn nopjes ondanks de standruimte die duidelijk bescheidener was dan de uitvoering waar hij op internationale beurzen de klanten ontvangt. Maar daardoor moest er een heldere keuze gemaakt worden en die viel op de serie Artic van Coverlam, dunne platen 120 x 260 cm gepolijst. Een goed voorbeeld van de hype van nu: marmer en terrazzolook in een levendige, gedistingeerde mix.

 

Tece

In het verlengde van de keramische oplossingen komt Tece telkens met modificaties en vondsten vanuit de sanitairinrichting. Een voorbeeld van mooie details zijn de doucheprofielen Tece-drainprofile en de wc-bedieningsplaten Tece-square. Het Duitse bedrijf heeft onlangs drie nieuwe kleuren aan haar assortiment toegevoegd: Black Chrome, Gold Optic en Red Gold. De bedieningsplaten en doucheprofielen zijn afgewerkt met een hoogwaardige PVD-coating, die afkomstig is van horloges. Deze duurzame coating is zeer goed bestand tegen krassen en slijtage en zorgt voor een karakteristieke metallische kleur. Naast de gepolijste modellen is elke kleur leverbaar in een geborstelde matte uitvoering.

 

Rako

Bij het Tsjechische Rako was direct duidelijk dat de bezoekers vooral kennis moesten maken met de decors van de serie Betonico met daaromheen alle vloertegels uit verschillende series die daarbij passen. Kees Bootsman en Nick Zenel wisselden elkaar af om alle mogelijkheden toe te lichten. Nu de formaten dankzij nieuwe fabrieken groter zijn, ligt Rako dichter bij architectenbereik dan voorheen, zoveel was duidelijk.

 

Schlüter

Hoe een klein accessoire een grote populariteit kan genieten wordt duidelijk met het planchet Shelf van Schlüter. Het laat zich zeer gemakkelijk monteren tijdens het tegelzetten in een hoek van de douche. Maar ook achteraf is het in een oogwenk opgenomen in de voeg aan de wand. Nieuw hierbij zijn de telkens andere afwerkingen. Nu in roestvast staal geborsteld of aluminium met hoogwaardige poedercoating in acht aantrekkelijke kleuren. Hierdoor passen ze uitermate goed bij de huidige trends in keramiek. De planchetten met de elegante designs Curve en Floral zijn in totaal in vijf verschillende formaten verkrijgbaar en bieden tal van ontwerpmogelijkheden.

 

Ceramica Vogue

Cerriva is steevast aanwezig op designbeurzen in eigen land en koos ditmaal voor een presentie van het trendy Italiaanse merk Vogue. Op basis van overwegend witte klei komen er de mooiste wand en vloerenpatronen uit deze fabriek, overwegend in handzame formaten. Speelgoed voor interieurarchitecten dus, vurig aangeprezen door Gerrit van ’t Oever en zijn staf.

 

The Mosaic Factory

Bastiaan Beun wist met The Mosaic Factory kleur in het geheel te brengen. Onder de prikkelende noemer Paris Picket openbaarde zich een mozaïek in speelse hexagon-vorm, waardoor de betegelde wand een bijzonder interlockpatroon krijgt. De Paris Picket mozaïek is bovendien niet alleen geschikt voor binnenmuren, maar ook voor buitenmuren, want de tegels zijn UV- en weersbestendig . Maar, zo waarschuwde Bastiaan staande voor een schitterende roze achtergrond: We raden het gebruik op vloeren echter wel af, want de glanzende laag is redelijk krasgevoelig. Het is beschikbaar in roze, wit, blauw en groengrijs. Het laat zich daarom eenvoudig combineren en plaatsen in verschillende stijlen.

 

Villeroy & Boch

Iedereen moest netjes op zijn beurt wachten om de stand van Villeroy & Boch op te kunnen. Hier werd voor het eerst de nieuwe projectrange Pro Architektura 3.0. getoond. Of om met Robert Dame, Area Manager voor Nederland en België, te spreken: Dit is een kick off’. Het gaat om drie bestaande series: Pro Architektura, Colorvision en Granifloor, die samen een totaal nieuw concept opleveren. Pro Architektura 3.0. bevat nieuwe moderne kleuren, nieuwe en bestaande formaten, en nieuwe en bestaande oppervlaktestructuren. Alles is tevens compleet geïntegreerd in een zwembadassortiment, met alle denkbare hulp- en vormstukken. Op korte termijn zal deze range worden ondersteund door een uitgebreid bemonsteringprogramma en een eigen website.


U bevindt zich hier:
pijltje HOME
pijltje Een greep uit onze artikelen
pijltje Artikelen uit 2020
pijltje Artikelen uit 2020 - nr. 4
pijltje Beursnieuws mooi en compact getoond
VAKBLAD voor de architect, verwerker en profesionele handel
MENU < terug