Tegeltotaal 2019 - nr. 4

BEURSNIEUWS

Vijfde Bologna Design Week

Inspiratie binnenstad tijdens Cersaie

Meer dan 100.000 bezoekers worden verwacht
Meer dan 100.000 bezoekers worden verwacht

Tijdens de Cersaie vindt in de binnenstad van Bologna een designweek plaats van 22 t/m 28 september. Op diverse hotspots vinden evenementen plaats die gerelateerd zijn aan de keramische industrie. In navolging van de Fuori Saloni in Milaan zullen 600 events plaatsvinden. Een van de meest prominente is de bijdrage van Gigacer met het werk van de vermaarde architect Le Corbusier. Vlakbij het beursterrein is onder de titel Esprit Nouveau een paviljoen ingericht dat een afgeleide laat zien van het bouwwerk dat Le Corbusier voor de Parijse wereldtentoonstelling in 1925 ontwierp.

Sinds 1977

Hiervan is al een kopie gemaakt in 1977 in Bologna maar pas sinds ruim een jaar is de restauratie voltooid en het gebouw weer voor publiek toegankelijk. Een echte aanrader voor de beursbezoekers want Le Corbusier was zijn tijd ver vooruit met strakke lijnen en veel ingebouwde elementen zodat er meer plek voor de bewoners overbleef. Dit met het oog op de overbevolking die hij al zag aankomen. Vooral het kleurgebruik van de architect staat centraal in de nieuwe series die Gigacer tijdens de Cersaie laat zien.

Bardelli

Ceramica Bardelli neemt deel aan een ander design evenement in de kerk Santa Maria della Neve en op het laatste moment zullen meerdere fabrikanten een eigen expositie verzorgen in een monument dan wel speciaalzaak. Het is de vijfde keer dat de BDW, oftewel Bologna Design Week, wordt gehouden en voor nablijvers van de beurs is er zaterdag een afscheidsfeest.

Lezingen en nieuwe elementen
 

Tijdens de Cersaie vinden als altijd diverse lezingen door architecten plaats met speciale aandacht voor Anupama Kundoo die economie en hergebruik voorop stelt in stadsplanningen. Een nieuw element vormt Archincont(r)act om architecten te adviseren en te inspireren bij niet particuliere projecten met badkamers en tegels. Tien ontwerpbureaus ondersteunen dit ter plaatse.
 

Nieuw is ook de introductie van Cersaie Open, een kruisbestuiving tussen bezoekers ter plaatse en virtuele middelen om de badkamer- en tegelwereld onder de aandacht te brengen.
De exposities van Badkamerelementen is de afgelopen tien jaar sterk teruggelopen vanwege concurrentie met de Salone del Mobile in Milaan. Dit jaar wordt een aanzet tot opleving gegeven met Famous Bathrooms, dat een inkijk biedt in hoe de badkamers van grootheden als Marilyn Monroe er mogelijk uitzagen of zouden kunnen zien.
Voor de 8e keer is de Citta della posa ingericht waar verwerking van grote formaten opnieuw onder de aandacht komt in diverse demonstraties en lezingen.


 

 VISOFT EN TILELOOK

Op de Cersaie beurs introduceert ViSoft een QR code scanning van artikelen in de showroom. Dit gebeurt met behulp van een gratis app. De gescande artikelen worden automatisch door ViSoft in een mandje klaargezet. Het ontwerpen kan dus gelijk beginnen zonder eerst alle benodigde artikelen op te zoeken.
Naast de import en distributie van tegels en mozaïek heeft Z-Tiles een aanvulling gezocht in de steeds belangrijker wordende ontwerpsoftware en is sinds april van dit jaar de officiële vertegenwoordiger van de ontwerpsoftware Tilelook uit Italië. Tilelook is een intuïtief ontwerp programma voor badkamer, keuken, toilet en de gehele woning. De software werkt met een online database waarin meer dan 250.000 verschillende tegels zijn opgenomen, naast alle belangrijke sanitair- en accessoire fabrikanten. Tevens kunnen ontbrekende producten eenvoudig zelf ge-upload worden of kunnen fabrikanten hun productoverzicht kosteloos in bulk (laten) uploaden.
 


 

 STEULER NIET OP CERSAIE

De Duitse Steulergroep ziet dit jaar af van deelname aan de Cersaie omdat er vanuit de klantenkring van de tegelproducent steeds minder animo blijkt te zijn naar Bologna te reizen. Liever ziet men het nieuws op kleinschaligere beurzen of op locaties dichterbij. Vanwege het 150 jarige bestaan van Grohn worden veel klanten hartelijk op het bedrijf onthaald de komende maanden. Ook zal de Steulergroep voor het eerst wel aanwezig zijn bij de BAU in januari 2021.
 


 

Altijd drukte op de stand van Pamesa
Altijd drukte op de stand van Pamesa
Pamesa met Bracciana
Pamesa met Bracciana

 PAMESA

Op de stand van Pamesa ligt het accent op nieuwe marmer - en cementlook tegels van ontwerper Ceasar Perez. De Badab is een nieuwe marmercollectie die een donkere Iraanse travertin vertegenwoordigt. Deze wordt uitgebracht in drie kleuren (neutro, as, noir), twee afwerkingen en een grote verscheidenheid aan formaten (90x180, 120x120, 90x90, 45x90, 60x120, 60x60, 30x60).
Essence Omnia is een nieuwe cement-collectie in zes neutrale en zachte kleuren (beige, sand, argent, noce, neutron, ash), geschikt voor het creëren van een beton look in huis- of badkamer. Beschikbaar in diverse maten met een matte afwerking.
De serie Bracciano is geïnspireerd op de marmer Breccia novolata nera, bekend om zijn donkergrijze tinten, witte en grijze nerven en spatten van oranje details en grijze vlekken. Deze wordt in vijf verschillende kleuren geproduceerd in een XL-formaat: 90x180, zowel met een gepolijste als natuurlijke afwerking. Het zal een van de hoogtepunten op de stand vormen.


 

 Lithos indoor-outdoor van  Cotto d’Este
Lithos indoor-outdoor van Cotto d’Este

 COTTO D’ESTE

De nieuwe Lithos collectie van Cotto d’Este is gebaseerd op de Portugese zandsteen Gascogne waar in de replica aders van marmer aan zijn toegevoegd. De tinten blijven dicht bij de natuur in zachte grijzen en zandversies. Er zijn maar liefst vijf afwerkingen: puur natuur, gepolijst, versleten, antislip en gezandstraalde outdoor versies. De dikte is telkens 14 mm om het doortegelen te vergemakkelijken. Bij de buitentegels zijn verschillende reliëfs leverbaar en bij de indoorversies wordt de speciale Protectlaag opgenomen zoals die in de hele Panariagroep benut is. Hiermee worden bacteriën geweerd van vloer en wand.


 

Panaria
Panaria

 PANARIA

Het moedermerk Panaria Ceramica zet deze beurs een betoninspiratie in de schijnwerpers, de Opificio 22/A. Dit verwijst naar een museum van bijzondere steensoorten en daarmee onderstreept Panaria haar eigen geschiedenis sinds de oprichting in 1974. De serie laat op een creatieve wijze zien hoe de tijd zijn sporen achterlaat bij steen en cement. De dikten 8, 10 en 11mm lenen zich voor binnentoepassingen met als aanvulling voor buiten 20mm. Er zijn vijf tinten verkrijgbaar in rustige steentinten met gerectificeerde maten 90 x 90, 60 x 60 en 30 x 60 cm en niet gerectificeerd in 20 x 20 cm met eveneens decors Cementine.


U bevindt zich hier:
pijltje HOME
pijltje Een greep uit onze artikelen
pijltje Artikelen uit 2019
pijltje Artikelen uit 2019 - nr. 4
pijltje Inspiratie binnenstad tijdens Cersaie
VAKBLAD voor de architect, verwerker en profesionele handel
MENU < terug