Tegeltotaal 2019 - nr. 2

BEURS

Veel tegels in gebruik op het plein
Veel tegels in gebruik op het plein

 

Keramische bedrijvigheid op bouwbeurs

Uitgelezen series voor projecten

Veelzijdigheid op stand van Mosa
Veelzijdigheid op stand van Mosa

Een tegelplein zonder tegels bestaat niet. De medewerking van Mosa, Villeroy & Boch en Rako bleek zeer kruisbestuivend naar alle kanten toe. Ook standhouders die een ommetje maakten, zagen ineens dat er op tegelgebied bijzondere series werden getoond. Geen hoog design met excessen, maar goed op maat uitgekiend voor de bezoekers. Ook de stands zelf kenden een strakke maat waarin toch veel getoond kon worden.

RENÉE DE HAAN

Mosa

Royal Mosa uit Maastricht was alom tegenwoordig rond het Tegelplein. De Mosa Panel Collectie en Mosa Murals Fuse stonden centraal. De eerste bestaat uit wand- en vloerpanelen die compleet met tegels en al zijn in te zetten voor snelle renovatie zonder overlast. Murals Fuse is de laatste bekroonde serie, waarin kleurschakeringen en lichte 3D-effecten wanden een aantrekkelijke bekleding geven. Opmerkelijk was de wijze waarop deze tegels diagonaal tegen de wand waren verwerkt.
In de Speakers Corner werd haarfijn uitgelegd hoe Mosa haar klanten ook achter de schermen voorziet van alle benodigde hulp. Mark Trommelen lichtte de Mosa Pattern Generator toe, een uitgebreide ontwerptool waarmee ontwerpers steeds beter bediend worden en vrijuit tegelcombinaties kunnen maken welke zij vervolgens moeiteloos naar hun eigen ontwerp- en bouwsoftware (SketchUp, AutoCAD, Revit, etc.) exporteren.

Rako

Het Tsjechische Rako liet in overzichtspanelen duidelijk zien welke kleuren en formaten in de collecties leverbaar zijn en hoe hiermee pakketten vallen samen te stellen. De houtversie Saloon werd al vanaf het begin een toppertje en ook de betonstructuur Rebel op de standvloer kreeg veel goedkeuring.

Villeroy & Boch

De Bouwbeurs was een unieke gelegenheid voor het Duitse Villeroy & Boch om sanitair en tegelafwerking onder de aandacht te brengen. Zo loopt de Quaryl-douchevloer mooi gelijk met de tegels eromheen. Deze Solid Surface is poriënvrij en niet vlekgevoelig, aldus werd de bezoekers uitgelegd. Het toilet met open spoelrand zorgt dat gehele binnenzijde altijd schoon blijft. Het stond hier in een stone white oftewel zeer matte glazuur die stoot- en krasvast is. De wastafels van V & B zijn er in opbouw, inbouw of half in het werkblad vallend met versies in rond, ovaal of rechthoekig. Ook bij de tegels viel op een kleine oppervlakte veel te zien. De serie Urban Jungle in een decor op 40 x 120 cm en bijpassende 60 x 60 cm vloer Tucson in natuursteenlook. Verder oog voor replica’s van granito (serie Aberdeen), hout (serie Oakpark) en een nieuwe powder touch matte tegel waar geen vingerafdrukken op achterblijven (Lightplay). Klapstuk was volgens gastheer Robert Dame de collectie Optima in slabs van 120 x 260 cm met afgeleide maten. Het is leverbaar in zes tinten op basis van bruin en grijs.

Villeroy & Boch met tegels en sanitair
Villeroy & Boch met tegels en sanitair

U bevindt zich hier:
pijltje HOME
pijltje Een greep uit onze artikelen
pijltje Artikelen uit 2019
pijltje Artikelen uit 2019 - nr. 2
pijltje Uitgelezen series voor projecten
VAKBLAD voor de architect, verwerker en profesionele handel
MENU < terug