Tegeltotaal 2019 - nr. 2

BEURS-SYSTEMEN

BOUWPLATEN MET FINISHING TOUCH

Elementen steeds meer afgewerkt

Totale opbouw bij wedi
Totale opbouw bij wedi
© Tegeltotaal

 

Het hele idee van bouwplaten om ruimten waterdicht te maken en baden of andere elementen te omkleden, ontstond ongeveer 20 jaar geleden met de Duitse bedrijven wedi en Lux Elements in de voorste gelederen. Op het succes van deze materialen zijn intussen veel concurrenten ingestapt, meestal met voordelige uitvoeringen.

wedi

Het gerenommeerde bedrijf wedi breidt het waterdichte garantiesysteem steeds verder uit tot een totaaloplossing en liet meerdere innovaties voor de natte ruimten zien met lichtgewicht bouwelementen.
De Top Wall als afwerking kent al een tijdje de aanvulling Fundo Top met een extra harde afwerklaag. Dennis Plateel prijst aan: De oversized composiet tegels bieden een alternatief voor betonlook en natural stonelook die met alleen een coating niet waterdicht zijn en krasgevoelig. Met Top Wall heeft men nu een krasvaste waterdichte oplossing in combinatie van slipklasse B voor de vloer.
De grootformaat platen zijn voorlopig in wit, antraciet en cementlook leverbaar. Ze worden naadloos verwerkt met een slijptolletje en kunnen in verstek gezaagd worden zonder breukgevoeligheid. Zo puur als tegelplaat zijn ze al toegepast bij het Van der Valk Exclusive hotel in Maassluis. En binnenkort worden strandhuisjes in Zeeland aangepakt. Men heeft voor dit product gekozen omdat het een exclusieve uitstraling heeft en een gering onderhoud kent. Bovendien is een beschadiging te herstellen.

Levendige uitleg van Ruud Jacobs bij Lux Elements
Levendige uitleg van Ruud Jacobs bij Lux Elements

Lux Elements

Voor concurrentie vreest Ruud Jacobs van Lux Elements niet. Hij heeft zoveel goede systemen en producten, dat de bouwplaten daarbij eerder aanvulling zijn geworden dan hoofdzaak. Er is een nauwe samenwerking met Jung Pumpen in Duitsland en dat heeft tot bijzondere oplossingen geleid voor de afbouw. De Tub-Pump is bestemd om vanuit een lager gelegen ruimte met een douche of bad het water omhoog te kunnen afvoeren. Met een simpele vlotter wordt het signaal doorgegeven dat het water omhoog gepompt moet worden. Dat kan al met een 15 mm afvoer naar een dichtbij gelegen wastafelafvoer erboven. Een hele verdieping hoger afvoeren kan ook, maar dan word de afvoercapaciteit lager, aldus Ruud Jacobs.
Nieuw is ook de wandafloop en een scheidingswand van 90 of 120 cm breed met of zonder voorgezaagde nis. Bij de Relax-TW900 of 1200 is de wand al afgedicht zodat deze direct kan worden betegeld. Met de Tub-Line Finish biedt Lux Elements een solid surface element aan als compleet afgewerkte douchebak. Ook de verlengde draingoot Tub-Line V is nieuw, deze loopt van wand tot wand om een mooi optisch effect te geven.
Jacobs: We stonden 10 jaar terug voor de laatste keer op de beurs, maar nu zijn we terug met een zeer uitgebreid programma. Of het nu voor renovatie, afbouw, nieuwbouw of wellness is, Lux Elements heeft alles in huis. Het was vanaf de eerste dag een gigantisch succes.

Ceves Vergeer

Ceves Vergeer heeft ‘vidiboard’ ontwikkeld. Dat is een bouwplaat voor binnen, voorzien van een cementlaag met glasweefsel. Het is in verschillende dikten leverbaar en in drie formaten waarbij een aantal precies past bij een kleinere toiletruimte. Er worden montagesetjes en sluitstukken bijgeleverd om het plaatsen soepel te laten verlopen. Deze vidiboard vormt een welkome aanvulling op Airbase, een bouwmortel die 70% lichter is dan de gebruikelijke. Hiermee maakte Ceves Vergeer ook op de vorige Bouwbeurs al furore. ■

Toiletopbouw van Cevis Vergeer
Toiletopbouw van Cevis Vergeer

U bevindt zich hier:
pijltje HOME
pijltje Een greep uit onze artikelen
pijltje Artikelen uit 2019
pijltje Artikelen uit 2019 - nr. 2
pijltje Elementen steeds meer afgewerkt
VAKBLAD voor de architect, verwerker en profesionele handel
MENU < terug