Tegeltotaal 2019 - nr. 1

SPECIAL BOUWBEURS PREVIEW

Unieke samenwerking tijdens Bouwbeurs 2019

Het Tegelplein
Het Tegelplein

Twee jaar geleden stonden de lijmproducenten al dicht bij elkaar op de Bouwbeurs en dat werkte voor exposanten en bezoekers kruisbestuivend. Even bij elkaar buurten onderling en voor de klanten eenvoudig om de verschillende systemen te kunnen vergelijken.
Daar komt nu een voortzetting van in de vorm van Het Tegelplein.

Het initiatief komt van de directeur van Rubi Benelux, Engbert Broekman. De tegelverwerkende apparaten van dit merk zullen uiteraard niet ontbreken en ook de Bovatin is weer alom aanwezig om het publiek te informeren over het bijzondere vak van tegelzetter. Dat is een hoofddoel van het Tegelplein: Jongeren prikkelen voor het beroep van verwerken.

Boodschappen

Het is voor het eerst in de geschiedenis dat concurrerende bedrijven nauw gaan samenwerken om dezelfde boodschappen over te dragen. Hun eigen merk komt in een aparte stand uiteraard volop naar voren met het laatste nieuws, maar de technische uitleg gaat over algemene aandachtspunten.
Op het plein nemen ook drie vooraanstaande tegelmerken deel aan de voorlichting: Koninklijke Mosa, Villeroy & Boch en Rako. Ook hier staat solidariteit met de totale boodschap centraal. Het eigen nieuws zal er alleen maar sterker door naar voren komen.

Toegevoegde waarden

In de divisie toegevoegde waarden, dus dat wat ondersteunend werkt voor de tegelindustrie, is een deelname toegezegd van wedi GmbH, Ceves Vergeer, OX Group Netherlands en Schlüter Systems. Vanuit de producenten met lijmen, kitten en alles wat de verwerker nodig heeft, zullen de volgende bedrijven gaan samenwerken: Coba, Uzin Utz (bekend als Codex), PCI / Basf, Ardex GmbH, Forbo Eurocol, Mapei Nederland en Schönox.

Onderwerpen

De deelnemers van het Tegelplein zijn al meerdere keren bijeen gekomen en verschillende werkgroepen bereiden een gedegen informatieprogramma voor. Vaststaat dat het om de volgende onderwerpen gaat:

  1. Waterafdichting + voegen
  2. Ontkoppelen
  3. Grootformaat snijden
  4. Lijmtechnieken
  5. Grote tegelsnijwedstrijd

Het Tegelplein is te bezoeken tijdens de Bouwbeurs van 4 t/m 8 februari 2019.


U bevindt zich hier:
pijltje HOME
pijltje Een greep uit onze artikelen
pijltje Artikelen uit 2019
pijltje Artikelen uit 2019 - nr. 1
pijltje Unieke samenwerking tijdens Bouwbeurs 2019
VAKBLAD voor de architect, verwerker en profesionele handel
MENU < terug