Tegeltotaal 2019 - nr. 1

SPECIAL BOUWBEURS PLATTEGROND

© Tegeltotaal

Het tegelplein

De Bouwbeurs in Utrecht maakt eens in de twee jaar een stoot adrenaline los in alles wat met bouwen te maken heeft. Ga je er dagen staan om potentiële klanten te spreken, of blijf je liever weg van het gewoel? Het zijn grote beslissingen die over veel geld, tijd en energie gaan. Elk bedrijf kiest voor zichzelf, maar dit jaar heeft de tegelwereld ineens een spurt genomen: Wij willen onze klanten ontmoeten, ze aanspreken en deze kans niet laten schieten.

Uiteraard hoopt elke deelnemer op extra omzet in de toekomst, maar het Tegelplein dat bijna democratisch de belangrijke onderwerpen aankaart, is veel meer dan dat. Het dwingt elke fabrikant om de essentie van de boodschap nog meer af te wegen. Achter elk product zit een visie. Maar alleen die visie zonder het eigen product te noemen vergt meer dan een marketingverhaal. Hier gaat het om gemeenschappelijk een boodschap uitdragen.

Dat wordt bij voorbaat een kruisbestuiving met elke dag heel veel sprekers die net als aan de nieuwstafel in een paar minuten hun zegje mogen doen. Het programma staat goed aangekondigd op het Tegelplein. Elke bezoeker kan dát meepikken wat toevallig ter sprake komt. De bundeling van krachten heeft overigens nog een ander effect: er is in de andere hallen voor de tegelzetter weinig dat hij misloopt. In vorige edities stonden er nog architectenopstellingen met tegelnieuws of producenten van verwerkingsmaterialen. Dit keer niets van dat al. Gewoon naar het Tegelplein in Hal 7 en daar vind je het. Los van sanitair, goten of aanverwante artikelen in de bouw. Maar dat zijn graantjes die je meepikt. Alle kennis over tegels en de verwerking is gebundeld op dat ene, unieke Plein.

In deze special behandelen we kort de hoofdthema’s van de demonstraties en toelichtingen. De deelnemers zijn: Rubi Benelux, Schlüter Systems, wedi GmbH, Ceves Vergeer, Forbo Eurocol, Ardex, PCI, Mapei, Coba, Bovatin en voor de tegels Mosa, Rako, Schönox en Villeroy & Boch. ■


U bevindt zich hier:
pijltje HOME
pijltje Een greep uit onze artikelen
pijltje Artikelen uit 2019
pijltje Artikelen uit 2019 - nr. 1
pijltje Het tegelplein
VAKBLAD voor de architect, verwerker en profesionele handel
MENU < terug