Tegeltotaal 2018 - nr. 6

BEURS

FEEST BIJ NORDDEUTSCHE STEINGUT AG

Grohn bestaat 150 jaar

De serie Kalkstein in 6 mm dikte bij Grohn
De serie Kalkstein in 6 mm dikte bij Grohn

Bij de Norddeutsche Steingut AG zijn meerdere merken vertegenwoordigd: Steuler, Grohn, Nord Ceram en Kerateam. Ferry de Ruiter en Frits Walraven leggen onvermoeibaar uit welke series bij welk merk horen en zetten het licht voor de bezoekers eerst op groen. De 150ste verjaardag van het bedrijf wordt gevierd met vooral innovaties, zoals de 6 mm tegels uit de serie Kalkstein bij Grohn, verkrijgbaar in heel veel formaten.

Alles positief minder

Ferry de Ruiter: Deze dunnere tegels hebben alleen maar voordelen. Minder materiaal, minder transport en minder problemen met de Arbowet. Het leent zich ook goed voor toepassing in hotels en milieuvriendelijke winkels. De verjaardag van Grohn mag ook dik gevierd worden met een mooi buitenprogramma in 2 cm vloertegels, eveneens in tal van formaten op basis van een modulaire maat van 60 cm. De serie heet toepasselijk gewoon ‘150’ en refereert aan hardsteen voor vloeren, wanden en alle mogelijke invullingen met passtukken.

Nord Ceram

Bij Nord Ceram staan de materialen natuursteen, terrazzo en beton in de eerste gelederen om keramisch hun vorm te krijgen in de serie Leeds. Vier tinten en formaten van 30 x 60 en 60 x 60 cm geven de mogelijkheid om geheel eigen settings te maken in neutrale zin. Met de collectie Hoy wordt stevig uitgepakt in feestelijke afwerkingen. Dankzij speciale druktechnieken met oppervlaktestructuren ontstaat een veld aan mogelijkheden om cotto en blauwtinten in elkaar te schakelen tot allerlei decors of tapijten. Hier wordt visueel een 3D-effect bereikt dankzij extra incisies. Leverbaar in R10 en toch goed te reinigen.
Frits Walraven legt uit dat ook een serie Mono dankzij een speciale techniek van walsen die tegen elkaar draaien, veel verschillende decors oplevert met vage structuren die in 6 mm dikte goed zijn voor wandafwerkingen. Met het formaat van grote platen kunnen toiletten bijna naadloos getegeld worden.

Steuler

Het merk Steuler staat in de keten aan zusterbedrijven hoog genoteerd als het gaat om een samensmelting van kunst, details, handwerk en mode. In een moodboard worden alle soorten tegels én de technieken naast elkaar gezet. De serie Paint heeft daarbij andere kleurschakeringen gekregen en met Kalmite is een hoogstandje bereikt. Hier kan de tegel opnieuw gebakken worden met een gouden laag, voor de liefhebber uiteraard.
Tenslotte is ook het zwembadbereik uitgebreid met tegels en goten in diverse tinten welke in 2019 geoptimaliseerd op de markt komen. Het sluit aan bij de nieuwe mogelijkheden in buitentegels. ■

Nieuwe collecties van Steuler
Nieuwe collecties van Steuler

U bevindt zich hier:
pijltje HOME
pijltje Een greep uit onze artikelen
pijltje Artikelen uit 2018
pijltje Artikelen uit 2018 - nr. 6
pijltje Grohn bestaat 150 jaar
VAKBLAD voor de architect, verwerker en profesionele handel
MENU < terug