Tegeltotaal 2018 - nr. 4

NIEUWE STRATEGIE

MAX DE ZEEUW PRODUCTMANAGER TEGELS BIJ GALVANO

Nieuw tegelmerk van Galvano: Altiles

Max de Zeeuw toont nieuwe kast met klapsysteem
Max de Zeeuw toont nieuwe kast met klapsysteem

Vers bloed is altijd welkom vanwege de nieuwe kijk op de zaken en een energieke aanpak. Dat kan zeker gezegd worden van Max de Zeeuw die in ruim een jaar alles wilde leren uit de branche. Zijn komst als productmanager Tegels luidt een nieuw tijdperk in voor Galvano met een eigen merk: Altiles.

RENÉE DE HAAN

Badkamergroothandel Galvano uit Eindhoven investeert in verbeteringen van assortiment en presentatie. Altiles is hier een duidelijke aanzet van. De naam past bij de andere eigen merken van Galvano: Alterna, een compleet assortiment voor badkamer, en in de toekomst Altech met alle materialen voor de installateur. Het nieuwe tegelmerk werd eind mei officieel gepresenteerd voor de dealers.

Betrokkenheid

Aan Max de Zeeuw viel de eer om
dit samen te stellen en te introduceren. Hij heeft een studie bedrijfskunde achter de rug en werd door Galvano binnengehaald met een dubbele opdracht: het vak leren en vertellen wat er beter kan middels onderzoek. Hij vertelt dat vooral vertrouwen en het investeren in hem als persoon direct leidde tot grote betrokkenheid bij hemzelf.
Het doel was om tegels weer een belangrijk onderdeel van de badkamer te laten worden, maar ook daarbuiten. In het verleden heeft Galvano veel mooie A-merken in huis gehaald en dat zit nog altijd goed. Het private label echter vertoonde gaten. Het bestond uit een goede mix van Villeroy & Boch en Sphinx in een moodwall. Door de economische slechte situatie was er merkbaar aandacht voor snellopers, maar de lange termijnvisie met ruimte voor trends ontbrak.

Apart vintage-hoekje met losse tegels
Apart vintage-hoekje met losse tegels

Wegwijs

Max ging overal kijken, praten en vooral luisteren. Tegelgroep Nederland dat als zusterbedrijf een directe band met Galvano heeft, maakt hem wegwijs. Zowel in eigen land als ook bij internationale beurzen zoals Cersaie in Bologna. Hij grijnst nu nóg: Daar verdwaal je echt als leek. Ik kreeg een soort routekaartje mee en dat hielp me, ook om de interessante producten voor ons eigen tegelmerk te vinden.

Eigen onderzoek

Omdat het een soort individuele studie in het management van de tegelwereld betrof, had hij ook een eigen marktonderzoek in gedachten. Wat koopt de klant? En wat zou deze verbeterd willen
zien? Met die vragen ging Max gesprekken aan met soms verrassende uitkomsten. De prijs is minder belangrijk en de durf om iets anders dan zwart, wit of unitint aan te schaffen, stijgt zienderogen.
Ongeveer 300 consumenten die afgelopen jaar tegels kochten, heb ik naar hun wensen gevraagd en ook onze eigen dealers mochten feedback geven. Daarnaast ben ik trendwatchers gaan volgen onder wie Lidewij Edelkoort. Maar daarbij ben ik wel zo realistisch om te denken dat sommige bedrijven of personen zoveel macht hebben dat ze de trends ook kunnen beïnvloeden. Kijk maar naar vtwonen. Als je schrijft dat iets ‘in’ is, dan raakt het ‘in’, zeker in ons land.

Modegevoelig

Nu het eigen merk Altiles in de nieuw ontwikkelde kasten voor winkelpresentatie tentoongesteld wordt, is er extra ruimte in de toonzaal gereserveerd. Wat komt er allemaal bij?
Uiteraard de modegevoelige stijlen van nu, maar dan wel met een basis dat ze niet snel gaan vervelen, weet Max toe te lichten. Ik heb alles uit de schappen getrokken wat voorheen bij ons private label hoorde en heb mezelf daarmee geconfronteerd in een leeg kantoor. De leuke dingen die het geheel laten sprankelen, ontbraken. Dus die zijn we gaan zoeken in Italiaanse en Spaanse producten welke nu exclusief voor Galvano geproduceerd worden.

Presentatie

In een bijzondere tegelkast die ook zijdelings uitgeschoven kan worden, hebben naast o.a. betonlook en hout ook bricks een plek. De nieuwe tegelkasten bestaan uit verschillende modules: een wandtegelmodule en een vloertegelmodule. De dealer kan naar eigen behoefte iets van dit aanbod opnemen of voor het geheel kiezen. Erbij hoort een digitale display met 3D scherm, waarbij Max realistisch stelt: Dit is een proef, want het kost ook weer geld dus het moet wel gebruikt worden. Onze ervaring is dat met een scanner erbij de consument direct ziet wat het effect kan zijn van zijn koop. Die is om. Maar dat geldt niet voor alle dealers.

Bijval

In het assortiment hoort tevens de 6 mm dunne wandtegel in wit met bijpassende decors. Max krijgt inmiddels bijval over zijn keuze en stelt nuchter: Een boek kun je openslaan, maar je vergeet bij de volgende bladzijde al wat je gezien hebt, zeker als je niet in de tegels zit. Deze opstelling vertelt heel direct veel in een praktische hoek van de showroom. Met bovendien een verdere blik dan de badkamer alleen. We gaan nu al richting woonkamer en keuken bij klanten. Dus ook onze eigen toonzaal in Eindhoven wordt op de kop gezet. Er is nu alle drang om te verversen!


U bevindt zich hier:
pijltje HOME
pijltje Een greep uit onze artikelen
pijltje Artikelen uit 2018
pijltje Artikelen uit 2018 - nr. 4
pijltje Nieuw tegelmerk van Galvano: Altiles
VAKBLAD voor de architect, verwerker en profesionele handel
MENU < terug