Tegeltotaal 2018 - nr. 3

INTERVIEW

TEGELDESIGN BIJ CO VAN DER HORST

‘Kwaliteit is eerste voorwaarde van duurzaamheid’

 Edwin (links) en Stephan van der Horst aan nieuwe tafel in Milaan.
Edwin (links) en Stephan van der Horst aan nieuwe tafel in Milaan.

De bekende woonspecialist Koninklijke Co van der Horst in Amstelveen heeft er een aantal nieuwe ontwikkelingen bij welke direct met tegels verband houden: Studio Co en Co Avantgarde Department. Sanitair- en tegelspecialist Intercodam heeft een vaste shop in de shop bij Co van der Horst en vaart mee met de nieuwe ontwikkelingen.

RENÉE DE HAAN

Opvallend was de recente opening in het souterrain van Co van der Horst: een eigenzinnige toepassing van wandbekleding met veel marmers, ontworpen door de twee dames van Studio Pepe, Arianna Lelli Mami and Chiara Di Pinto. Na de introductie in Amstelveen gaf dit duo samen met Van der Horst in Milaan een presentatie in de Fuori Saloni: Club Unseen.

Collectie Wiemer

In Milaan werden woonelementen getoond die bij een besloten club horen. Zo kwam Co van der Horst met de tafel Wiemer. De collectie werd gecreëerd in samenwerking met Solid Nature, dat verschil- lende materialen combineerde met als blikvanger Onyx Pink voor het blad. De naam is een eerbe- toon aan de in 1991 overleden Loes van der Horst-Wiemer.

ZELFS KLANTEN DIE ALLES IN DE WERELD HEBBEN GEZIEN, VINDEN HIER INSPIRATIE

Koninklijk

In Amstelveen bestieren haar zoons Edwin en Stephan van der Horst het internationaal gegroeide familiebedrijf dat sinds 14 jaar het predicaat ‘Koninklijke’ voor zijn naam draagt. De beide broers vormen de vierde generatie en stralen uit dat ze uit een familie van harde werkers komen. Stephan vindt desondanks tijd voor een gesprek bij een kop koffie.
Dit bedrijf heeft een textielach- tergrond en dat is nog steeds zichtbaar. De divisies meubels en textiel vallen nog altijd direct onder ons. Daarnaast omvat ons bedrijf een aantal partners met een zelfstandige crew en eigen signatuur, zoals Marc Smithuis voor keukens en de tegels en badkamers van Intercodam. En dan is er nog een stylingafdeling, specialisten voor kleuradviezen en alles wat de klant nodig heeft om van one-stop-shopping een turnkey-concept te maken.

VIP-presentatie

Hier kan het gehele interieur tot en met kunstwerken aan toe verzorgd worden. En omdat die behoefte groot bleek, werd daar een nieuwe afdeling voor opge- richt. Hier krijgt de klant een VIP-presentatie vooraf waarin alles wordt doorgesproken. De showroom is in verschillende verdiepingen opgedeeld met afdelingen als slapen, koken, baden, zitten, eten en kleinmeu- belen. Alle topmerken zijn op deze totaal 8.000 m2 vertegen- woordigd.
Stephan: Het gaat er niet om dat we de grootste willen zijn. Al die presentaties wekken een gevoel van lifestyle op dat verder reikt dan een bepaalde stijl. Zo hebben we hier het Dutch Design House en het Luxury Department onder één dak: tijdloos èn vooruitstre- vend. Dat is zoals wij denken waar de toekomst naar toe gaat.

DE DAMES VAN PEPE HEBBEN OOK EEN TEXTIELACHTERGROND; NET ALS MIJN FAMILIE
Tegels, meubels en stoffen in de toonzaal.
Tegels, meubels en stoffen in de toonzaal.

Starttarief

Veel klanten komen met hun eigen interieurarchitect naar Co van der Horst, maar het bedrijf heeft ook eigen ontwerpers in dienst die op vele fronten kunnen meedenken. Dat kost tijd en dus geld. De klant betaalt hiervoor een starttarief naar keuze, dus met stijl- of kleuradvies of juist verbouwings- gericht. Dat bedrag wordt met de aankopen bij Co van der Horst verrekend. Zo hoeft niemand zich verplicht te voelen.

Milieubewust

Stephan ontkracht daarbij direct dat er in zijn speciaalzaak alleen maar oog zou zijn voor mooie, luxe spullen. De milieubewustheid speelt bij de leiding wel degelijk een rol. Ons bedrijf is veel duurzamer dan men denkt. Er wordt hier alleen kwaliteit ver- kocht, dus dat slijt niet snel en bovendien gaan mensen zich er eerder aan hechten. Je doet die designbank minder snel weg dan zomaar een sofa. Dat soort duurzaamheid wordt nog niet gevraagd, maar het komt wel, ook van de overheid. Van alle kostbare materialen keren we ons wel meer af van verchroming omdat het voor het milieu niet goed blijkt te zijn.

NU NOG LEREN DAT JE IN PRESENTATIES EN MARKETING NIET IN DE BADKAMER BLIJFT HANGEN!

Modegevoelig

De keramische industrie vormt ook in dat milieubewuste denken een goede aanwinst onder het dak van Co van der Horst, zo beaamt Stephan volmondig. Algemeen zien we dat wandbe- kleding enorm in opkomst is als essentieel onderdeel van het interieur. Behang, stoffering, wandtapijten, hout, stucwerk, het zijn allemaal modegevoelige of tijdloze afwerkingen en daar vormt de tegel nu een groot onderdeel van. Die is enorm in opkomst in alle soorten toepassin- gen, dus ook tafels. Natuursteen lift mee, want luxe mag weer!


U bevindt zich hier:
pijltje HOME
pijltje Een greep uit onze artikelen
pijltje Artikelen uit 2018
pijltje Artikelen uit 2018 - nr. 3
pijltje ‘Kwaliteit is eerste voorwaarde van duurzaamheid’
VAKBLAD voor de architect, verwerker en profesionele handel
MENU < terug