Tegeltotaal 2018 - nr. 3

PROJECT

Bar met mozaïek en marmer
Bar met mozaïek en marmer

 • AANKLEDING VAN VIVES IN VINKEVEEN

  Kleurrijke bar aan de haven

  Toiletten met serie Rivoli van Vives.
  Toiletten met serie Rivoli van Vives.

  Bij de Groenlandseweg, afslag Vinkeveen langs de A2, werd het voormalige motel met de grond gelijk gemaakt om plaats te maken voor het Apollo-hotel met The Harbour Club. De buitenzijde is oninteressant en oogt als een gesloten doos. In The Harbour Club, dat hiermee een vierde vestiging in gebruik nam, blijkt tegelafwerking echter een duidelijke sfeerschepper.

  MATTHIJS PRONKER / FOTO’S LEONARDO CARMIGNANI

  Bij de Groenlandseweg, afslag Vinkeveen langs de A2, werd het voormalige motel met de grond gelijk gemaakt om plaats te maken voor het Apollo-hotel met The Harbour Club. De buitenzijde is oninteressant en oogt als een gesloten doos. In The Harbour Club, dat hiermee een vierde vestiging in gebruik nam, blijkt tegelafwerking echter een duidelijke sfeerschepper. Het pand is enkele maanden geleden in gebruik genomen en wordt mede door de centrale ligging druk bezocht. Het bureau Too Many Agencies uit Amsterdam tekende voor het ontwerp.

  Meester Smeets

  Alle tegels zijn geleverd door Meester Smeets in Amsterdam. Het meest bijzonder zijn de vloervlakken van keramisch terrazzo, gevat in houtstroken.
  De serie Ceppo di Gre van het Spaanse merk Vives laat nu al de slijtvastheid zien van keramisch hout tegenover echt parket.
  De bar is een aansprekend voorbeeld van hedendaagse en tijdloze combinaties zoals mozaïek met een marmeren blad. Hierdoor staat de bediening in een eigen cirkel wat ook functioneel handig blijkt.
  In de glazen wanden bij de smalle doorgang zit veel kleur waarmee dezelfde vloertegels rust geven zonder in het niet te vallen bij de vitrines aan weerszijden.

  Toilet en keuken

  Bij de toiletgroepen is de serie Rivoli van Vives verwerkt. Dit is een 10x20 cm serie met metrote- gels, vlakke tegels, randjes en decors. In de toiletten is onder andere gewerkt met tegels met een reliëf en dat levert een stijlvol geheel op.
  Ook in de keuken kijkt het personeel aan tegen een bijzon- dere afwerking. Het is een handvorm tegel van de kleine Spaanse producent Alcoceram, in een donkere uitvoering. ■

   Vloer Vives bij hoofdbar.
  Vloer Vives bij hoofdbar.
 • VAKBLAD voor de architect, verwerker en profesionele handel
  MENU < terug